Įamžino pavojingą autobuso veiksmą Kauno centre: nuo kada taip galima? | Kas vyksta Kaune

Įamžino pavojingą autobuso veiksmą Kauno centre: nuo kada taip galima?

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė vaizdo įrašas, kuriame prieš kelias dienas užfiksuotas kelio ženklų nepaisęs viešojo transporto vairuotojas. Savanorių prospekte 29 G numeriu pažymėtas autobusas įamžintas važiuojantis prieš eismą.

„Kiek žinau, autobusams prieš eismą irgi negalima” , – komentavo vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Kaip matyti vaizdo įraše, 29 G numeriu pažymėtas autobusas priešpriešine eismo juosta Savanorių prospektu atskuodžia ir suka E. Ožeškienės gatvės link, tuo pat metu ne tik šone, bet ir priekyje esančios transporto priemonės pradeda judėti užsidegus žaliam šviesoforo signalui.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Kelių eismo taisyklių 420-1 punktas, numato, jog, pavojingą situaciją sukėlęs įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus užtraukia nuo 170 iki 230 eurų baudą ir nuo 3 iki 6 mėnesių prarandama teisė vairuoti.

Kaip seniau naujienų portalui yra komentavusi „Kauno autobusų” atstovė, tyčinio pobūdžio Kelių eismo taisyklių pažeidimus įmonė vertinama itin griežtai. Daugiau nei vieną tokio pobūdžio nusižengimą padarę vairuotojai, pagal nustatytą tvarką, privalo dar kartą perlaikyti vairavimo teorijos egzaminą.

„Kauno autobusai“ pripažįsta netoleruojantys tokio pobūdžio nusižengimų ir vairuotojų darbo kultūrai dar prieš metus žadėjo skirti daugiau dėmesio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA