Paskleistas gandas apie klinikinės mirties ištiktą protestuotoją – įžūlus melas | Kas vyksta Kaune

Paskleistas gandas apie klinikinės mirties ištiktą protestuotoją – įžūlus melas

delfi.lt / Vytenis Miškinis 2021/08/11 18:25
A. Kandrotas / DELFI nuotr.

Po antradienio vakarą kilusių riaušių paskleistas gandas, kad vieną protestuotoją, gavusią ašarinių dujų, esą ištiko klinikinė mirtis. Kai kurie komentatoriai netgi tikino, kad moteris neva neišgyveno, tačiau tai nėra tiesa. Kaip nurodė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė, protestuotojai patyrė tik nesunkias traumas, suteikus pagalbą, visi jie išleisti gydytis į namus.

Pirmasis gandą apie esą sunkiai nukentėjusią protestuotoją per tiesioginę transliaciją paskelbė Antanas Kandrotas. „Policininkams pripurškus dujų jai į burną, dabar jai daromas dirbtinis kvėpavimas“, – kalbėjo jis.

Šis gandas plito toliau, feisbuke žmonės pradėjo pasakoti, esą moterį ištiko klinikinė mirtis, o kai kas tikino, kad ji esą neišgyveno.

„Delfi“ susisiekė su Policijos departamento atstove Renata Janavičiūte, kuri patikino, kad jokios informacijos apie mirtis per riaušes pareigūnai neturi.

RVUL atstovė Dalia Smagurauskaitė nurodė, kad į ligoninę tiesiai iš riaušių atvyko pareigūnai ir protestuotojai, iš viso – 17 žmonių.

„Visi jie kreipėsi dėl nesunkių traumų ar sužalojimų, nė vienas nebuvo hospitalizuotas. Daugiau informacijos apie pacientų sveikatos būklę atskleisti be jų raštiško sutikimo negalime“, – pranešė ji.

Kaip jau skelbta anksčiau, riaušininkai sužalojo 18 pareigūnų, 12 policininkų ir 6 Viešojo saugumo tarnybos (VST) vyrus. VST vadas Ričardas Pocius per spaudos konferenciją teigė, kad vienam pareigūnui nustatyti lengvi plaštakos sužalojimai, kitam nuo akmenų skilo kojos kaulas, dar vienas kontūzytas per sprogimą, ketvirtajam per sprogimą sužalotos kojos.

Dar du pareigūnai trečiadienio rytą kreipėsi dėl ašarinių dujų poveikio. Policininkai per riaušes rimtesnių sužalojimų nepatyrė. Pranešta, kad be sužalotų pareigūnų, į medikus kreipėsi ir 8 protestuotojai.

Dėl antradienio vakarą vykusių riaušių prie Seimo rūmų sulaikyti 26 asmenys, tačiau neatmetama, kad jų daugės. Sostinės pareigūnai vykdo ikiteisminį tyrimą ir prašo visuomenės pagalbos – turintys tyrimui reikšmingos informacijos ar vaizdinės medžiagos prašomi susisiekti el. paštu spauda@policija.lt.

„Siųsdami informaciją nurodykite savo kontaktus, kuriais pareigūnai galėtų su Jumis susisiekti. Taip pat kviečiame atsiliepti asmenis, nukentėjusius nuo neteisėtų riaušių dalyvių veiksmų ir susisiekti visą parą veikiančiu Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus numeriu 8 605 67339“, – nurodoma trečiadienio pavakarę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato išplatintame pranešime.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA