Aleksote platinamas gėrimas sėja pražūtį: skelbiama apie tris mirusius žmones | Kas vyksta Kaune

Aleksote platinamas gėrimas sėja pražūtį: skelbiama apie tris mirusius žmones

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl galimo neatsargaus gyvybės atėmimo, pranešė prokuratūra.

Tyrimas buvo pradėtas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje gavus informacijos, kad Kaune, Aleksoto mikrorajone, galimai buvo platinamas gyvybei pavojingas alkoholio surogatas.

Tyrimą atliekantys policijos pareigūnai šiuo metu intensyviai ieško metilo alkoholio mišinį gaminusių ir pardavinėjusių asmenų. Pirminiais duomenimis, jau yra rastos ir paimtos plastikinės 5 litrų talpos su neaiškios kilmės skysčiu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo rugpjūčio 6 d. Kauno ligoninėse mirė trys asmenys, įtariama, vartoję Aleksoto mikrorajone įgyto alkoholio surogato. Tyrimo metu gauta informacijos, kad alkoholiu galėjo apsinuodyti ir daugiau žmonių. Apie mirtį nešantį pilstuką antradienio popietę pranešimą išplatino ir Kauno apskrities VPK.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 132 str. 1 d., tas, kas dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA