Siūlo modernius pokyčius miestų erdvėse: dėmesio susilaukė ir Kauno apylinkės | Kas vyksta Kaune

Siūlo modernius pokyčius miestų erdvėse: dėmesio susilaukė ir Kauno apylinkės

Darbų vizualizacijos

Aplinkos ministeriją pasiekė žurnalo „Structum“ organizuojamo konkurso „Išmanusis miestas“ paroda. Jau septintus metus iš eilės konkursas jungia architektus, urbanistus, inžinierius, studentus ir visus kūrėjus, kurie keičia Lietuvos regionų teritorijas ir siūlo inovatyvius ir žalius miestų įvaizdžių sprendimus.

Šiemet projekto „Išmanusis miestas“ konkurse dalyvavo universitetų, aukštųjų mokyklų atstovai ir architektūros profesionalai – 41 komanda sukūrė net 49 projektus. Apdovanoti geriausieji studentų ir profesionalų kategorijose. Su visais darbais galite susipažinti čia.

„Dažnai norisi greičiau nueiti nuo taško A iki B. Tačiau mūsų neprisimins dėl spartos, mus prisimins dėl kokybės. Visi norės skelbti apie tokius projektus, kurie kuria epochos jausmą.

Šiandien miestai turi ypatingą iššūkį. Pastarąjį dvidešimtmetį Lietuvoje klestėjo priemiesčių kultūra. Labai sunku grąžinti gyvenimą į miestų centrus. Bet mums tai sekasi. Miestai vėl pildosi gyventojai, mes augame kaip valstybė. Tai yra bendras mūsų rezultatas.

Tačiau žvelgiant į ateitį, reikia spręsti įvairius iššūkius. Esame užsibrėžę tikslą per dešimtmetį trečdaliu sumažinti taršą miestuose, iš esmės pagerinti oro kokybę. Ir tai yra užduotis šiai kartai, kuri kuria“, – birželį vykusios apdovanojimų ceremonijos metu sakė Simonas Gentvilas.

Komandos kūrė teritorijų vizijas iš šiemet dalyvavusių Palangos, Anykščių, Ignalinos, Zarasų, Kauno rajono, Marijampolės ir Vilkaviškio savivaldybių. Konkurso dalyviai rengė projektus taip, kad pasiūlymų sprendiniai ilgalaikėje perspektyvoje generuotų pajamas, prisidėtų prie ekonominės aplinkos gerinimo, užimtumo didinimo, socialinių problemų sprendimo, rašoma Aplinkos ministerijos pranešimas žiniasklaidai.

Konkursas sulaukė didelio stipriausių Lietuvos aukštųjų mokyklų dėmesio. Jame dalyvavo komandos iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Kauno technologijų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Vilniaus dailės akademijos ir Klaipėdos valstybinės kolegijos.

Konkurse dalyviai pateikia idėjas ir projektus, atitinkančius projekte dalyvaujančių savivaldybių poreikius bei lūkesčius. Vėliau savivaldybės gali pasinaudoti idėjomis ir jas įgyvendinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA