Darbuotojo pareiškimas Kauno bendrovėje užkūrė bankroto mašiną | Kas vyksta Kaune

Darbuotojo pareiškimas Kauno bendrovėje užkūrė bankroto mašiną

BNS 2021/08/06 21:12
Asociatyvi / „Enerstena VS“ nuotr.

Teismas rugsėjį spręs dėl Kauno biokuro katilinių gamintojos „Enerstenos grupė“ antrinės įmonės bankroto. Ši bendrovė pernai gavo 7 mln. eurų paskolą iš valstybės Pagalbos verslui fondo.

Kauno apygardos teismo atstovė Milda Bučnytė BNS pranešė, kad dėl įmonės „Enerstena VS“ bankroto bus sprendžiama rugsėjo 6 dieną. Gavęs įmonės darbuotojo pareiškimą, teismas posėdį dėl bankroto bylos iškėlimo paskyrė liepos 22 dienos nutartimi.

M. Bučnytė BNS teigė, kad šiam darbuotojui įmonė skolinga daugiau nei 2,2 tūkst. eurų, iš kurių apie 1,8 tūkst. eurų – darbo užmokestis ir dienpinigiai.

Pati „Enerstena VS“ teismo prašė panaikinti jai pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones bei leisti atsiskaitymus su Valstybine mokesčių inspekcija, „Sodra“, darbuotojais, tačiau tokį prašymą Kauno apygardos teismas šią savaitę atmetė, įvertinęs, kad tokiu būdu būtų pažeisti kreditorių interesai.

Sunkumų dėl pandemijos patiria visa „Enerstenos grupė“. Bendrovė „Enerstena“ pernai tapo pirmąja šalies įmone, sulaukusia investicijos iš 1 mlrd. eurų vertės Pagalbos verslui fondo – jai paskolinta 7 mln. eurų.

„Enerstenos“ vadovas Vytautas Ramanauskas tuomet teigė, kad parengtas ilgalaikis atsiskaitymo su tiekėjais grafikas, sustiprinta įmonės valdyba, parengta ilgalaikė strategija ir detalus ketverių metų veiklos planas.

Fondą valdančios Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) vadovas Dainius Vilčinskas sakė, kad paskola padės išsaugoti perspektyvią įmonę bei išlaikyti daugiau kaip 200 žmonių darbo vietas.

Iš „Enerstenos grupės“ 125,4 tūkst. eurų skolą bei 6 proc. palūkanas siekia prisiteisti „Swedbank“. Banko reikalavimo užtikrinimui teismas birželį areštavo dalį grupės turto.

„Enerstena VS“ užsiima gamybos ir technologinių procesų automatizavimu. Praėjusiais metais ji gavo 3,569 mln. eurų pajamų ir uždirbo 430 tūkst. eurų grynojo pelno.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA