Fiksuoja kaunietis: per tokius vairuotojus gyvenimas gali baigtis tragiškai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: per tokius vairuotojus gyvenimas gali baigtis tragiškai

Ketvirtadienio pavakarę Muravoje, Savanorių prospekte, užfiksuotas grubus Kelių eismo taisyklių pažeidimas, galėjęs baigtis itin liūdai. Skaudaus susidūrimo per plauką išvengęs kaunietis negaili piktų žodžių – per tokius vairuotojus kažkam gyvenimas gali baigtis tragiškai.

„Ar normalu taip važinėti Kauno gatvėse? Tokie kelių ereliai užmuša nekaltus žmones”, – pykčio neslėpė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas ir pridūrė, kad dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo jau kreiptasi ir į e.policiją.

Vyro teigimu, „Mercedes-Benz” vairuotojas atliko ne tik pavojingus manevrus, bet ir stipriai viršijo leistiną greitį.

„Greitis jo nežmoniškas buvo, o mūsų vairuojamoje mašinoje buvo mažamečių vaikų. Laimei, incidentas baigėsi laimingai. Kita kartą kažkam gali baigtis tragiškai per tokį vairuotoją”, – komentavo kaunietis.

Kaip matyti vaido įraše, Muravoje, Savanorių prospekte, atliekant lenkimo manevrą „Mercedes-Benz” automobilis kerta dvi ištisines linijas ir išlekia į priešpriešinę eismo juostą.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad kelio ruožuose, kuriuose priešingos krypties eismo juostas skiria ištisinė ženklinimo linija, draudžiama lenkti visas transporto priemones, nepriklausomai nuo jų važiavimo greičio.

Lenkimas, sukeliant pavojingą situaciją kelyje, ar kertant ištisinę eismo juostą prilyginamas chuliganiškam vairavimui. Už tai gresia bauda nuo 170 iki 230 eurų. Jei tokį pažeidimą padarys neturintys teisių asmuo – bauda nuo 450 iki 600 eurų. Taip pat privalomas teisių atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių.

Toks pažeidimas padarytas neblaivaus asmens (iki 1,5 prom.) – užtrauks bauda nuo 900 iki 1200 eurų, taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 3 iki 5 metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA