Refinansavimo galimybės: kaip sumažinti įmokas už įsipareigojimus? | Kas vyksta Kaune

Refinansavimo galimybės: kaip sumažinti įmokas už įsipareigojimus?

Organizatorių nuotr.

Neretai žmogus turintis įvairių norų, paima kelis kreditus, įsigija prekes išsimokėtinai ir turi bent kelias tokias sutartis. Kiekvienoje sutartyje yra numatytos kitokios grąžinimo sąlygos bei mokėjimo terminai, todėl pravartu būtų pagalvoti apie patogesnį paskolų valdymą. Tokiu atveju verta pasidomėti refinansavimo galimybėmis, kurios gali padėti sumažinti įmokas ir esant poreikiui suteikti galimybę pasiskolinti papildomai.

Kas yra refinansavimas?

Refinansavimas – tai paskolos rūšis, skirta padengti ir bendrai sujungti jau turimus finansinius įsipareigojimus skirtinguose bankuose, kredito unijose bei kitų vartojimo kredito davėjų suteiktos paskolos.

Taip dažniausiai sumažinama ne tik kas mėnesį mokama įmokų suma, bet ir bendra kredito kainos metinė norma. Norintiems gauti daugiau informacijos apie refinansavimą, verta kreiptis į specialistus, išmanančius refinansavimo niuansus bei galinčius patarti ir kitais finansų klausimais.

Kodėl verta refinansuoti?

Refinansavimas pravers ne tik norintiems sumažinti bendrą kredito kainos metinę turimų kreditų normą, bet ir tuo pačiu įgyvendininant didesnius planus siekiantiemspapildomai pasiskolinti. Be to, refinansuojant paskolas, visas įmokas mokėsite vienu kartu ir tik tai bendrovei, kurios refinansavimo paslaugomis nuspręsite naudotis.

Šeima / Organizatorių nuotr.

Natūralu, kad naudojantis kelių skirtingų finansų įstaigų paslaugomis gali užsimiršti įmokų laikas ar grąžinimo terminas. Tad refinansavimas gerokai sumažina ir riziką praleisti ar pamiršti mokėjimus, nes apjungus turimus įsipareigojimus visą informaciją apie jau atliktus ir būsimus mokėjimus galėsite patogiai sekti vienoje vietoje.

Refinansuoti paskolas pravartu ir tiems, kurie nerimauja ar sugebės įvykdyti įsipareigojimus laiku, kadangi refinansavimas suteikia galimybę pratęsti kredito grąžinimo terminą.

Mažesnės palūkanos – daugiau laisvės

Tiesa, refinansavimas gali sumažinti ne tik įmokos dydį, bet apjungus visus turimus įsipareigojimus ir mokant tik vienam kreditoriui, gali sumažėti ir palūkanos. Mokėdami mažesnes įmokas ir vienoje vietoje matydami visus savo finansinius įsipareigojimus, galėsite laisviau planuoti ateities pirkinius bei lengviau įvertinti savo biudžeto galimybes.

Dar viena gera žinia svarstantiems apie refinansavimą – šis procesas yra tikrai patogus ir greitas, tad prašymą galite pateikti vos per keletą minučių internetu. Jūsų poreikiams pritaikytą pasiūlymą gausite vos per valandą. Gerai apgalvotas refinansavimo planas gali padėti pagerinti jūsų finansinę situaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA