Kauno ligoninėje gydomas egzotinių šalių liga susirgęs vyras | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninėje gydomas egzotinių šalių liga susirgęs vyras

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

LSMU Kauno ligoninės infekcinių ligų skyriuje gydomas maliarija susirgęs 50-60 metų amžiaus grupės vyras. Gydymo eigoje maliarijos sukėlėjų paciento organizme jau nerandama, tačiau dar būtina stebėti ligonio sveikatos būklę.

Vyriškis maliarija užsikrėtė kelionėje, vienoje užsienio šalių, praneša LSMU Kauno ligoninė.

Kaip sakė LSMU Kauno ligoninės infektologė Dalia Merkienė, maliarija yra viena pavojingiausių pasaulyje ligų, kasmet nusinešanti apie 2 mln. gyvybių. „Šios ligos gydymas sudėtingas. Jei maliarijos sukėlėjų būna prisidauginę labai daug, jie gali sukelti negrįžtamus pakitimus organizme”, – sake ji.

Prieš išvykstant į šalis, kur sergama šia liga, rekomenduoja vartoti specialius vaistus.

Infekcinių ligų gydytojai jau antrus metus priversti skirti daug jėgų kovai su COVID-19 pandemija. Tačiau šis maliarijos ir kitų infekcinių susirgimų atvejai rodo, kad infektologų reikia įvairių kitų ligų gydymui.

„Šiuo metu nuolat turime erkinio encefalito, rožės, kitu infekcinių susirgimų pacientų. Deja, vėl sparčiai gausėja COVID-19 ligonių, todėl gali tekti jiems atiduoti visą Infekcinių ligų skyrių”, – apgailestavo D. Merkienė.

Rugpjūčio pradžioje LSMU Kauno ligoninėje gydoma 30 COVID-19 ir apie 20 kitų infekcinių ligų pacientų. Jei COVID-19 pacientų skaičius perkops pusšimtį, šios ligos gydymui ir vėl teks atiduoti ne tik visą Infekcinių ligų skyrių, bet ir terapinius skyrius Josvainių g. 2 esančiame padalinyje.

Taip jau teko pertvarkyti ligoninę praėjusių metų rudenį ir dirbti tokiu neįprastu režimu iki pat vidurvasario.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA