VSAT siūlo darbą: pasieniečiu galima tapti per 4 savaites | Kas vyksta Kaune

VSAT siūlo darbą: pasieniečiu galima tapti per 4 savaites

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/08/03 08:43
Asociatyvi / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) skelbia kviečianti tapti pasieniečiais per keturias savaites ir prisidėti prie kovos su neteisėta migracija.

Tarnybos atstovas Rokas Pukinskas informavo BNS, kad būsimieji pareigūnai, neturintys stažo, gali tikėtis vidutiniškai 810 eurų algos „į rankas“.

VSAT, atsižvelgusi į ekstremaliąją situaciją, paskelbtą dėl išaugusių neteisėtos migracijos srautų, praneša patvirtinusi specializuotą įvadinio mokymo programą „Sienos stebėjimas“.

Anot tarnybos, greitai paruošti pareigūnai vykdytų sienos stebėjimo ir viešosios tvarkos užtikrinimo funkcijas.

Į Pasieniečių mokykloje Medininkuose, Vilniaus rajone, organizuojamus kursus priimti asmenys aprūpinami uniforma, apgyvendinami bendrabutyje, gauna nustatyto dydžio stipendiją.

Išklausę teorinio mokymo kursą, atlikę praktinio mokymo programoje numatytas užduotis ir sėkmingai išlaikę egzaminus bei įskaitas, kursų dalyviai gaus įvadinio mokymo kursų baigimo pažymėjimus ir bus įdarbinami šiuose VSAT padaliniuose: Užsieniečių registracijos centre, Vilniaus pasienio rinktinės pasienio užkardose: Puškų, Tverečiaus, Adutiškio, Švenčionių, Pavoverės, Lavoriškių, Kenos ir Padvarionių; Varėnos pasienio rinktinės pasienio užkardose: Gintaro Žagunio, Tribonių, Purvėnų, A. Barausko.

Norintiems mokytis šiuose kursuose ir gauti į juos siuntimus reikia pateikti prašymą ir kitus dokumentus el. paštu stok@vsat.vrm.lt

Pretenduojantys į vidaus tarnybą asmenys prieš gaudami siuntimą į įvadinio mokymo kursus turės pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje.

Sveikatos patikrinimą reikia atlikti iki įvadinių mokymų kursų pradžios. Dėl COVID-19 infekcijos ir didesnio srauto besitikrinančių sveikatą dėl stojimo į vidaus tarnybą, jis gali užtrukti maždaug mėnesį.

Išsamesnė informacija apie stojimo tvarką skelbiama VSAT Pasieniečių mokyklos svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA