Istorinė Kauno technikos kolegijos studentų pergalė trasoje | Kas vyksta Kaune

Istorinė Kauno technikos kolegijos studentų pergalė trasoje

Kauno technikos kolegija / Organizatorių nuotr.

Vienintelės Lietuvoje studentiškos autosporto „KTK Racing Divisions“ komandos nariai „Aurum 1006“ kilometrų lenktynėse pademonstravo savo gebėjimus ir atkaklumą bei iškovojo istorines pergales – net du ekipažai lipo ant nugalėtojų pakylos.

Laimėjo debiutinėje klasėje

Trečius metus iš eilės prestižiškiausiose ilgo nuotolio varžybose Baltijos šalyse dalyvaujanti studentiška Kauno technikos kolegijos (KTK) komanda šįmet pasiekė tai, apie ką anksčiau drįsdavo tik pasvajoti. Debiutinėje BMW 325 CUP klasėje, kuri atsirado KTK komandos iniciatyva, studentai iš Kauno technikos kolegijos, startavę 2 automobiliais, užėmė pirmą ir trečią vietas.

Pasak komandos vadovo Povilo Bonkevičiaus, rezultatas pranoksta lūkesčius, o komanda įrodė savo aukštą meistriškumą ir profesionalumą.

„Šios ilgo nuotolio varžybos buvo tikrai išskirtinės. Labai džiaugiamės, kad organizatoriai priėmė siūlymą ir pridėjo dar vieną klasę – BMW 325. Tai itin populiarios varžybos Baltijos šalyse, kur dalyvių sulaukiame kaskart virš 40, todėl neabejojame, kad savo vietą jos ras ir tūkstančio kilometrų lenktynėse.

„KTK Racing Divisions“ komanda / Organizatorių nuotr.

Vienintelis šios klasės išskirtinumas yra tas, kad visi joje dalyvaujantys automobiliai yra standartiniai ir identiški, nereikalaujantis papildomo biudžeto.

Pavyzdžiui, panašių investicijų užtenka pravažiuoti 6 BMW 325 CUP etapus ir vieną etapą čia su Porsche automobiliu.  Čia pranašumą lemia ne biudžetas, o inžinierių darbas pasiruošimo ir lenktynių metu bei pilotų meistriškumas.

Kvalifikacijoje mūsų komanda nebuvo greičiausia, tačiau savo pranašumą įrodė varžybų metu. Tai dar vienas rodiklis, kad buvome pasiruošę labai gerai. Tai rodo, kokius gerus specialistus ruošia Kauno technikos kolegija ir kaip visa komanda eina pirmyn“, – pastebi P. Bonkevičius.

Pasak jo, pasiruošimo metu komanda „Nemuno žiede“ atkartojo Palangos lenktynių konfigūraciją, atidirbo įvairius scenarijus, darbą „pituose“, vairuotojų pasikeitimus.

„Pačios lenktynės mūsų nenustebino. Triumfavęs Kauno technikos kolegijos komandos automobilis varžybų metu neturėjo jokių techninių problemų ir tik po kontakto teko patvarkyti sparną su lipnia juosta. Antroji mūsų komanda Baltic Diag by KTK Racing Division taip pat buvo puikiai pasiruošusi, tačiau trasoje nulūžo ratas. Sugaišome nemažai laiko remontuodami. Ir nors viską buvome idealiai pasiruošę, šis gedimas buvo rimtas. Jei ne šis incidentas ir antroji komanda tikrai galėjo pakovoti dėl aukštesnės vietos“, – sako P. Bonkevičius.

„KTK Racing Divisions“ komanda / Organizatorių nuotr.

Galimybė auginti patirtį

Komandos vadovo teigimu, „Aurum 1006“ lenktynės buvo vienas didžiausių sezono išbandymų naujiems komandos nariams ir puiki patirtis, kuri leis šoktelti dar vienu laipteliu aukščiau.

„Mūsų visas sezonas yra tarsi vienas didelis egzaminas su tarpiniais atsiskaitymais. Galima sakyti Palangoje buvo tikrai vieni sunkiausių išbandymų, nes technika yra standartinė, nepritaikyta važiuoti ilgą nuotolį, gamtinės sąlygos taip pat nepalankios dėl didelio karščio.

Su šiuo iššūkiu susitvarkėme puikiai. Matėme, kaip brangiai šios lenktynės kainavo kitiems, o mums ne tik, kad pavyko išvengti nuostolių ir sėkmingai finišuoti su abiem ekipažais, bet ir užimti prizines vietas.

Žvelgdamas atgal, galiu pastebėti, kad pasiruošimas tikrai buvo puikus ir be įtampos. Komanda žinojo, ką ir kada reikia daryti. Nepritrūkome detalių, nebuvo pasimetimo. Tai, bene, geriausias mūsų inžinierių pasirodymas per tris metus.

Prie to labai prisideda ir tai, kad turime ilgą sezoną, komandos inžinieriai turi daug galimybių treniruotis ir auginti savo kompetencijas. Kuo daugiau varžybų – tuo daugiau patirties. Analogiškai ir su pilotais, jie išmoksta vis labiau saugoti techniką, tad ir inžinieriams darbo yra mažiau“, – sako KTK Racing Division komandos vadovas.

„KTK Racing Divisions“ komanda / Organizatorių nuotr.

Pasipildė techniniu sunkvežimiu

Komandos vadovo teigimu, darbą lenktynėse taip pat palengvino ir neseniai įsigytas techninis sunkvežimis, kuris leidžia ne tik transportuoti automobilius, bet ir pasitarimų kambarį, integruotą remonto zoną ir leidžia lengviau organizuoti darbus.

„Ilgalaikis komandos tikslas yra plėsti infrastruktūrą, techninę bazę ir galimybes. Naujasis sunkvežimis mūsų techninę bazę pakelia į naują lygį. Dabar esame mobilesni, nereikia keleto mikroautobusų, kad susidėtume daiktus, nereikės nieko ieškoti ir bus kur kas paprasčiau organizuoti veiklą, koordinuoti veiksmus mūsų serviso zonoje“, – tvirtina Povilas.

Anot P. Bonkevičiaus, puikus pasirodymas ilgo nuotolio varžybose įkvėpė ir suteikė energijos ambicingai užbaigti visą sezoną.

„Šįmet Palangos lenktynėse naujokų studentų komandoje buvo apie 50%. Pirmą kartą patirtos tokios emocijos juos stipriai įtraukė ir tapo labai dideliu energijos užtaisu tolimesniems darbams ir studijoms. Dabar visi fokusuojamės į sezono užbaigimą, kuriame keliame tikslą nugalėti Baltijos BMW 325 CUP čempionate komandinėje įskaitoje. Kol kas esame pirmi, tad tam turime visas galimybes, tereikia neatleisti vadelių“, – optimistiškai nusiteikęs dėsto P. Bonkevičius.

Primename, kad KTK Racing Division komandos durys visada yra atviros visiems KTK studentams, besidomintiems autosportu ir svajojantiems tapti nepakeičiamais komandų inžinieriais ar pilotais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA