Vyriausybė spręs, kokie apribojimai būtų taikomi blogėjant COVID-19 situacijai | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė spręs, kokie apribojimai būtų taikomi blogėjant COVID-19 situacijai

BNS 2021/07/28 07:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį spręs, kokios veiklos būtų leidžiamos tik su Galimybių pasu, šalyje blogėjant epidemiologinei situacijai.

Kaip BNS sakė sveiktos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta, Ministrų kabinetas taip pat turėtų patvirtini ir pandemijos rodiklius, kuriuos peržengus būtų įvesti ribojimai.

„Bus kalbama apie tai, kada pradėti taikyti ribojimo priemones ir kokios jos galėtų būti, išplečiant Galimybių paso taikymo ribas“, – teigė A. Šuksta.

Šią savaitę sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė, kad papildomi ribojimai galėtų vėl būti taikomi, jei ligoninėse būtų gydoma per 300 žmonių.

A. Šukstos teigimu, Vyriausybė turėtų priimti sprendimą nebekompensuoti tyrimų galimybių pasui, taip pat numatyti, kad pripažįstami būtų tik molekuliniai (PGR) testai.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 106 COVID-19 pacientai.

Situaciją aptars ir prezidentas

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį nuotoliniame susitikime su sveikatos ekspertų taryba aptars koronaviruso pandemijos situacijos.

Taip pat bus kalbama apie vakcinacijos eigą, pasirengimą naujais mokslo metais ugdymą vykdyti kontaktiniu būdu, BNS informavo Prezidentūra.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 211 koronaviruso atvejų ir 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 70,9.

Epidemiologai pranešė, kad praėjusią savaitę registruota daugiau aktyvių COVID-19 protrūkių nei prieš savaitę anksčiau.

Bendrai praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvoje fiksuoti 29 aktyvūs COVID-19 ligos protrūkiai. Tuo metu savaite anksčiau buvo registruota 16 aktyvių koronaviruso protrūkių.

Protrūkių prieaugis fiksuotas pirmą kartą po aštuonių savaičių nuoseklaus jų mažėjimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA