Kaunietis baksnoja į dar vieną piktžaizdę, bet savivaldybė ramina – Dainų slėnis pasikeis neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Kaunietis baksnoja į dar vieną piktžaizdę, bet savivaldybė ramina – Dainų slėnis pasikeis neatpažįstamai

Skaitytojo nuotr.

Savaitgalį Dainų slėnyje apsilankęs kaunietis nustėro, kadaise Kauną puošusi erdvė nė kiek neprimena pakilios nuotaikos. Vyras pasigedo bent minimalios tvarkos, apsidžiaugtų ir naujais suoleliais. Tuo metu Kauno savivaldybė ramina – Dainų slėnio remonto projektas jau paruoštas, o Ąžuolyno pakraštys pasikeis neatpažįstamai.

„Matėt, kas vyksta Dainų slėnyje. Šiukšlynas čia, į kampus pridergta prie suoliukų, lai tvarko”, – pasipiktinimą reiškė nuotraukas atsiuntęs kaunietis.

Skaitytojo užfiksuotoje vaizdo medžiagoje matyti ir sulūžę suoleliai, ir vietomis nepjauta žolė, praėjimuose mėtosi šiukšlės. Visgi, kauniečio teigimu, Dainų slėnyje užtektų bent palaikyti tvarką, o vėliau galvoti ir apie visos erdvės atnaujinimą.

Pasikeis neatpažįstamai

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius, šiais metais planuojama skelbti naują rangos darbų konkursą, o Dainų slėnis turėtų pasikeisti neatpažįstamai.

„Numatytas darbų atlikimo terminas – 12 mėnesių. Projektu numatoma rekonstruoti esamas dangas, tribūnų laiptus ir suoliukus. Po atlikėjų tribūnomis planuojama įrengti holą, persirengimo kambarius, tualetą, dušus, grimerines, pagalbines patalpas, elektros skydinę, tambūrą, apsaugos / administracijos patalpą ir laiptinę”, – būsimus darbus vardijo V. Abramavičius.

Taip pat, anot V. Abramavičiaus, visoje teritorijoje numatomas naujas apšvietimas, kurio pagrindinis akcentas – vertikalus šviesos spindulys. „Juo bus siekiama sukurti Dainų slėnio vietoženklį. Projekte taip pat numatomi kiti mažosios architektūros elementai: mediniai suoliukai, šiukšliadėžės ir dviračių stovai. Dainų slėnio projekto rengėjai: UAB „Metro architektūra”, – komentavo jis.

Poetiškesnė aplinka

Kauno Dainų slėnis – tradicinė Dainų švenčių vieta. Iš pradžių Dainų šventės vyko neišvaizdžioje Petro Vileišio aikštėje. Muzikai reikėjo poetiškesnės aplinkos, ją rado choro dirigentas ir kompozitorius Klemensas Griauzdė. 1937-asiais jo dėmesį patraukė bevardis slėnis – šlaitai Ąžuolyno pakraštyje.

Išmėginimui buvo suruoštos Joninių iškilmės, o po sėkmingo bandymo kompozitorius pasiūlė šią skambią vietą vadinti „Dainų slėniu“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA