A. Dulkys: kai kuriems darbuotojams skiepijimas rudenį gali tapti privalomas | Kas vyksta Kaune

A. Dulkys: kai kuriems darbuotojams skiepijimas rudenį gali tapti privalomas

BNS 2021/07/26 14:01
DELFI nuotr.

Rudenį skiepijimas tam tikrų profesijų žmonėms gali tapti privalomas, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. „Rudens sesijai ruošiamės diskusijai apie galimybę numatyti tam tikroms veikloms privalomąjį skiepijimą“, – po neformalaus ministrų susitikimo žurnalistams sakė A. Dulkys.

Pasak ministro, pirmiausia tokie reikalavimai būtų taikomi medikams, socialinės globos įstaigų darbuotojams. A. Dulkio teigimu, rudenį taip pat turėtų būti priimti sprendimai, jog už privalomąjį periodinį testavimąsi susimokėtų darbdavys ar pats darbuotojas.

Be to, artimiausiu metu planuojama plėsti sąrašą specialybių, kurioms toks testavimas taptų būtinas. „Kokių? Šiandien dar negaliu atsakyti, bet būtų dar plečiamos grupės, kurioms reikia testuotis“, – aiškino ministras.

Karštosios linijos 1808 koordinatorės Gretos Beinaravičiūtės teigimu, nuo pirmadienio išplėtus privalomą periodinį testavimą dėl COVID-19, kai kuriuose miestuose procedūros reikia laukti ir keturias ar penkias dienas.

Paklaustas, ar dėl to neplanuojama didinti testavimo išteklių, A. Dulkys teigė, kad į situaciją „žiūrėsime labai protingai“.

„Negalime skirti visų išteklių vien dėl testavimo, kai ta pati bendruomenė yra atsakinga ir už skiepijimą, ir už kitų paslaugų teikimą. Tikrai tai bus daroma protingai, kad išpildytume tuos poreikius“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, ministras pridūrė, kad kai kur gali tekti pastovėti eilėje: „Žinutė pagrindinė – mokesčių mokėtojų pinigai turėtų būti skiriami, visų pirma, sveikatos paslaugoms teikti, visoms paslaugoms teikti, įskaitant skiepijimą, o ne tik susikoncentruoti į testavimą.“

Siekiant suvaldyti delta atmainos plitimą, nuo pirmadienio periodiškas testavimas privalomu tapo nepersirgusiems bei nepaskiepytiems krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros sričių, maitinimo įstaigų darbuotojams, kariams, viešojo administravimo subjektų darbuotojams, bei žmonėms, dirbantiems su pastaruoju metu į Lietuvą atvykstančiais netiesėtais migrantais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA