Situacija kartojasi: kauniečiai ir vėl liko be antrojo skiepo | Kas vyksta Kaune

Situacija kartojasi: kauniečiai ir vėl liko be antrojo skiepo

Šeštadienį antrojo skiepo nuo COVID-19 į Kauno Vakcinacijos centrą atvykę kauniečiai liko nieko nepešę – Ledo rūmai ir vėl užrakinti.

„Kauno Vakcinavimo centras paskyrė laiką, kai patys nedirba”, – šeštadienio rytą apmaudo neslėpė skaitytojas.

Vyro teigimu, paskirtas vizito laikas antrajam skiepui gautas dar gegužės 1-ąją. Žinutėje aiškiai nurodyta, kad į Vakcinavimo centrą atvykti liepos 24-ąją, šeštadienį, tačiau atvykusius į Ledo rūmus pasitiko užrakintos durys.

Trumposios SMS žinutės / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad tokia pat situacija jau buvo ir birželį. Kaip tąkart portalui komentavo Kauno poliklinikos atstovai, siekiant optimaliai naudoti VšĮ Kauno miesto poliklinikos žmogiškuosius resursus, numatytos pacientų revakcinacijos Vakcinacijos centre buvo perkeltos į kitą datą. Pacientai apie tai esą buvo informuoti SMS žinute su nurodyta nauja data ir laiku.

Visgi šį šeštadienį kauniečiai taip pat nesulaukė pranešimo apie pakeistą vakcinacijos datą. „Nežinau ar sistemos klaida, ar kas, bet negavau jokių pranešimų apie pakeitimus”, – teigė vyras.

Vakcinos atkeliauja arčiau žmonių

„Kas vyksta Kaune” primena, kad šiandien iki 15 val. mobilus vakcinavimo centras kauniečių laukia prekybos miestelyje „Urmas“, rytoj nuo 9 iki 13 val. – Rotušės aikštėje.

Liepos 26–rugpjūčio 1 dienomis mobilus vakcinavimo punktas „Comirnaty“ ir „Vaxzevria“ vakcinomis skiepytis norinčių gyventojų lauks Centro, Šilainių, Dainavos ir Petrašiūnų mikrorajonuose.

Į „vakcibusą“ atvykstantys miestiečiai ir užsieniečiai su savimi turi turėti asmens tapatybės kortelę, registruotis iš anksto nereikia. Nepilnamečiai, 12–16 amžiaus vaikai ir paaugliai, į vakcinavimo centrą turi atvykti su tėvais ar globėjais.

Skiepų autobuso maršrutas / Kaunas.lt nuotr.

Mobilus skiepų centras visomis dienomis turės „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) ir „Comirnaty“ („Pfizer-BioNTech“) vakcinas. Čia atvykę kauniečiai taip pat gali susitrumpinti laiko intervalą tarp pirmo ir antro skiepų nuo COVID-19. Revakcinacija „Vaxzevria“ skiepu galima po 28 dienų, o „Comirnaty“ – 21 dienos.

Skaičiuojama, kad vien per praėjusią savaitę skiepų kabinete ant ratų savo skiepą gavo daugiau kaip tūkstantis kauniečių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA