Dalis Kauno rajono moksleivių rudenį įžengs į naujas patalpas: rekonstruojamos net kelios ugdymo įstaigos | Kas vyksta Kaune

Dalis Kauno rajono moksleivių rudenį įžengs į naujas patalpas: rekonstruojamos net kelios ugdymo įstaigos

Ugdymo įstaigų rekonstrukcija / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Didelis būrys Kauno rajono moksleivių šį rudenį įžengs į naujas patalpas: pakaunėje rekonstruojamos net kelios ugdymo įstaigos, modernizuojami stadionai, sporto aikštynai. Ketvirtadienį savivaldybės vadovai išvyko apžiūrėti statomų objektų.

Meras Valerijus Makūnas, administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius ir jo pavaduotojas Mantas Rikteris pirmiausiai užsuko į rekonstruojamą Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadioną, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Karmėlavos seniūnė Violeta Armolaitienė sakė, kad stadione bus galima žaisti ne tik futbolą, čia suprojektuotos krepšinio ir tinklinio aikštelės, bėgimo takai. Konkursą laimėjusios statybų bendrovės „Dylas“ atstovai patikino, kad atnaujintą ir modernizuotą stadioną bendruomenei perduos jau šį rudenį.

Karmėlavos seniūnijos bendruomenė laukia ne tik šio stadiono, bet ir kitų suplanuotų objektų: parko, Ramučių daugiafunkcio centro su laisvalaikio sale ir darželiu. Čia pilnu pajėgumu darbuojasi statybų bendrovė „Baltijos plienas“. Jau šį rudenį daugiafunkciame centre turėtų įsikurti keturios pradinės mokyklos klasės ir ikimokyklinė grupė. Statybininkai pradėjo įrenginėti virtuvę, sanitarinius mazgus, baigiamos šiltinti pastato sienos, vykdomi apdailos darbai.

„Pirmiausiai turi būti užbaigtos erdvės vaikams, po to imkitės laisvalaikio salės, bibliotekos, aplinkos tvarkymo darbų“, – prašė rangovų V. Makūnas.

Šlienavoje taip pat pluša statybininkai. Direktorius Vladas Ravka tikino, kad pabaigus visus darbus čia bus tikra svajonių mokykla.

Šlienavos mokyklos istorija skaičiuojama nuo 1909 metų, o dabartiniame pastate įsikūrė 1960-aisiais. Dabar čia mokosi apie 200 mokinių. Po statybų bendrovės „Versina“ atliktų darbų, ugdymo įstaigos bendrasis plotas išaugs dvigubai.

Statybininkai jau baigia pastatyti naują sporto salę, valgyklą. Tvarkomos pirmo aukšto patalpos, rekonstruojamos šildymo, oro vėdinimo, vandentiekio ir nuotekų, gaisrinės signalizacijos, elektros, elektroninių ryšių sistemos. Pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia.

Vėliau rangovai įrengs naujas ikimokyklinio ugdymo patalpas, garažą, katilinę. Mokyklos teritorija bus aptverta, sutvarkyti šaligatviai ir įvažos.

Ugdymo įstaiga turi gražų kiemą, todėl statybininkai stengiasi išsaugoti čia esančius želdinius.

V. Ravka patikino, kad dizaineriai naujoms patalpoms jau projektuoja baldus, kurie netrukus bus pagaminti.

Užliedžių daugiafunkciame centre darbuojasi bendrovė „Stafas“. Statybininkai pastatė trečią aukštą su klasėmis, sporto sale, valgykla.

Savivaldybė iš privačių asmenų nusipirko greta esančius sklypus, kuriuose bus suformuotos erdvės čia įsikūrusiems darželinukams bei pradinių klasių moksleiviams. V. Makūnas sakė, kad žemės reikės ir galvojant apie ateityje vyksiančią mokyklos plėtrą.

Kauno rajono savivaldybės vadovai tądien taip pat domėjosi, kaip Kulautuvoje vyksta Akacijų alėjos rekonstrukcijos darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA