Kauno parkai – sveikatos ir geros nuotaikos užtaisas | Kas vyksta Kaune

Kauno parkai – sveikatos ir geros nuotaikos užtaisas

R. Tenio nuotr.

Po darbo dienos atsikvėpti ar linksmai praleisti savaitgalį padės judėjimas gamtoje. Vaikščiojimas yra naudingas sveikatai – mažina kraujospūdį, aktyvuoja organizmo veiklą, stimuliuoja imuninę sistemą ir suteikia gerų emocijų. Pristatome gražiausius Kauno parkus ir kviečiame juose atsipūsti.

Sužydėjo Sakuros Nemuno saloje
Žvilgsnis iš Nemuno salos parko žydint sakuroms./ R. Tenio nuotr.

Nemuno salos parkas. Galima drąsiai teigti, jog vienas gražiausių Kauno parkų yra Nemuno salos parkas prie „Žalgirio” arenos. Čia ne tik galima pasigrožėti tekančios upės pakrante, bet ir stebėti pražydusias sakuras (sezono metu) ar surengti pikniką su draugais gamtos apsuptyje. Į salą galima patekti net keturiais tiltais, nuo kurių taip pat atsiveria miesto ir gamtos grožis.

Panemunės šilas iš viršaus./ R. Tenio nuotr.

Panemunės šilo parkas. Pasiilgusiems tyros gamtos grožio vertėtų aplankyti Panemunės šilo parką, kuriame styro aukšti medžiai, o einant pakrante galima gėrėtis tekančia upe. Svarbu pažymėti, kad šis parkas yra sukurtas natūraliame miške. Parkas yra tikri gamtos namai – pasirinktais maršrutais galima atrasti retų augalų ir net pastebėti miško gyventojų. Parke galima rasti ir žaidimų aikštelių vaikams, treniruoklių norintiems sportuoti, taip pat tinklinio aikšteles bei dviračiams ar kitoms aktyvaus laisvalaikio transporto priemonėms pritaikytus takus.

Plaukiojimas Kauno mariose./ R. Tenio nuotr.

Kauno marių parkas. Vienas iš pagrindinių Kauno gamtos pasididžiavimų yra Kauno marios. Daugeliui kauniečių puikiai pažįstamas Pažaislio vienuolynas, šalia kurio yra parkas, vedantis iki jachtų klubo. Šio parko išskirtinumas – alsuojanti romantika. Tai puiki vieta pasivaikščiojimui aplink ramybe alsuojančias marias, einant pakrante atsiveria įspūdingi vaizdai, galima išvysti ir kelias atodangas, nuo kurių dažnas stebi besileidžiančią saulę.

Kalniečių parkas./ D. Beržinio nuotr.

Draugystės, Kalniečių, Ąžuolyno parkai. Norintiems taip toli neatitrūkti nuo gamtos rekomenduojama aplankyti mieste įrengtus Draugystės, Kalniečių ir Ąžuolyno parkus. Dainavos ir Kalniečių parkai yra atnaujinti, ištiesti nauji takeliai gyventojams, įrengtos žaidimų aikštelės bei šunų dresiravimo vietos. Ąžuolyno parkas taip pat turi puikius takelius, yra gamtos apsuptyje ir labai patogioje vietoje – šalia zoologijos sodo, bet ir netoli centro. Pačiame parke įsikūręs Dainų slėnis, kurio aikštelėje dažnai vyksta sporto treniruotės. Ąžuolyno parkas ypatingas ir tuo, kad yra didžiausias Europoje, jame žaliuoja net 770 ąžuolų.

Parkas Kačerginėje./ R. Tenio nuotr.

Liepų parkas Kačerginėje. Norintiems atsitraukti nuo miesto šurmulio, Kauno rajone, Kačerginėje, yra naujai įrengtas ir sutvarkytas Liepų parkas su įvairiomis statulomis, meno kūriniais. Parkas yra prie pat didingojo Nemuno. Parke rasite ilgą pasivaikščiojimo taką, kuriame galima leisti laiką su gyvūnais, važinėtis dviračiu ar riedučiais. Jei norite ekstremaliau praleisti laisvalaikį, šalia yra Šaltinių takas, kuriame nemažai įvairių kalnų ir kalnelių žygiams. Galima pasirinkti skirtingus maršrutus.

Kaimynystės parkas Garliavoje./ R. Tenio nuotr.

Kaimynystės parkas Garliavoje. Garliavoje yra kelerių metų senumo parkas, kuriame galima ne tik atsipalaiduoti, bet ir dalyvauti koncerte. Kaimynystės parkas prie upelio, kuriame yra veikiantis fontanas šviečiantis skirtingomis spalvomis, pakankamai ilgas pasivaikščiojimo takelis, kuriame taip pat galima važinėtis dviračiais. Parkas tiks ne tik vedžiojantiems šunims, bet ir šeimoms su vaikais, nes yra žaidimų aikštelė. Parko viduryje yra apvali didelė pakyla, čia vyksta koncertai. Vakarais vaikščioti čia nebaisu, kaimynystė rami, įrengtas gausus apšvietimas.

Aleksoto parkas./ R. Tenio nuotr.

Aleksoto parkas. Netoli Garliavos, Kauno mieste, galima pasivaikščioti Aleksoto parke. Susisiekimas labai paprastas, važiuoja viešasis transportas, taip pat galima atvykti automobiliu. Aplink yra ne viena maisto parduotuvė, kuriose galima nusipirkti užkandžių. Yra didelė žaidimų aikštelė vaikams, kurioje tikrai nebus nuobodu, o jei taip atsitiktų, veikia dvi tinklinio aikštelės. Parke taip pat patartina pasivaikščioti sutemus, nes itin moderniai sukonstruotas apšvietimas dailiai nušvies medžius ir augalus.

Vytauto parke./ R. Tenio nuotr.

Vytauto parkas. Kauno miesto centre, netoli Laisvės alėjos galite aplankyti Vytauto parką. Toks vardas parkui suteiktas XX a. pradžioje. Šis parkas yra šalia Ąžuolyno parko, į kurį laisvai galima nueiti pėsčiomis.

Keliaudami po parkus nepamirškite pasiimti užkandžių, vandens, taip pat pravers dviratis, riedučiai ar paspirtukas.

Publikacija parengta bendradarbiaujant su Kauno kolegijos Taikomosios komunikacijos studijų programos studentėmis Kotryna Goštautaite ir Ieva Bučiūte. Publikacija yra portalo „Kas vyksta Kaune“ ir Kauno kolegijos vykdomo projekto dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA