Kauniečių apsukrumas stebina: reklaminei kampanijai pasirinko judrią sankryžą | Kas vyksta Kaune

Kauniečių apsukrumas stebina: reklaminei kampanijai pasirinko judrią sankryžą

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Penktadienį vienoje judriausių miesto sankryžų skaitytojai greta kelio ženklų pastebėjo ir gana stambų skelbimą. Šio autorius siūlosi pirkti butą – tokių iškabų su mobiliojo telefono numeriu gatvių sankirtoje atsirado ne viena.

„Sveiki, ar tokia reklama ant kelio ženklo leistina?“ – klausė iškabą Savanorių prospekte važiuojant nuo Karmėlavos užfiksavęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Portalą šiandien pasiekė ir daugiau atvaizdų iš Muravos sankryžos, toks pat skelbimas pakabintas ant gatvės apšvietimo stulpo atvažiuojant Pramonės prospektu.

Šitokius ženklus galima vertinti kaip išorinę reklamą – tokią, kurios specialios (stendai, skydai, stulpai, vitrinos) ir pritaikytos (pastatų sienos, langai, durys, stogai, laikinieji statiniai, transporto priemonės, oro balionai) pateikimo priemonės yra ne patalpose.

Tokiai reklamai reikalingas savivaldybės išduodamas leidimas. Priklausomai nuo vietos, ant Kauno savivaldybės objektų įrengti išorinę reklamą metams kainuoja nuo 30 iki 116 eurų už 1 kv. m.

Trumpalaikė išorinė reklama ant trumpalaikio (iki 1 mėnesio) reklaminio įrenginio atsieitų 1 eurą dienai už 1 kv. m reklamos ploto. Tiesa, remiantis LR reklamos įstatymo 12 str. 2 d., leidimas nereikalingas, kai:

1) reklamos pateikimo priemonės yra nekilnojamojo turto registre įregistruotame statinyje su stogu ir galinėmis sienomis ar be sienų ir ant šių reklamos pateikimo priemonių pateikiama reklama yra susijusi su šiame statinyje vykdoma veikla;

2) reklamos pateikimo priemonės yra patalpose, tačiau reklama yra matoma iš lauko pusės;

3) išorinė reklama pateikiama ant transporto priemonės, kuri įrengta kaip prekių pardavimo vieta arba naudojama pagal jos tiesioginę paskirtį žmonėms ir (arba) kroviniams vežti, išskyrus atvejus, kai ant transporto priemonės įrengiama speciali reklamos pateikimo priemonė ir ant jos pateikiama išorinė reklama;

4) iškaba turi būti įrengiama pagal Lietuvos Respublikos notariato įstatymu, Lietuvos Respublikos antstolių įstatymu įgaliotos institucijos patvirtintą formą;

5) įrengiama ne didesnio kaip 0,3 m2 ploto iškaba;

6) įrengiama Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgaliotos institucijos nustatytus reikalavimus atitinkanti iškaba, ant kurios ar kurioje pateikiamas tik reklamos davėjo pavadinimas ir (arba) vardas, pavardė arba reklamos davėjo prekybos ar paslaugų teikimo vietos pavadinimas, arba parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų pavadinimas ir (arba) darbo laikas.

Iš pažiūros, Muravos sankryžoje atsiradę skelbimai neatitinka nė vieno iš minėtų kriterijų. Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 144 str., išorinės reklamos įrengimo draudimų ir reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 140 iki 300 eurų, o už pakartotinį pažeidimą gresia baudą nuo 300 iki 560 eurų.

Daugiau informacijos apie reklamą Kauno savivaldybėje pateikiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA