Lauktuvės kalinių nepasiekė: Pravieniškėse sulaikyti specialūs siuntiniai | Kas vyksta Kaune

Lauktuvės kalinių nepasiekė: Pravieniškėse sulaikyti specialūs siuntiniai

DELFI ir KD nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, turėdami informacijos apie galimą draudžiamų daiktų permetimą į pataisos namų teritoriją, bendradarbiaudami su Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Saugumo valdymo skyriaus pareigūnais užkardė draudžiamų daiktų – mobiliųjų telefonų, jų priedų ir, kaip įtariama, narkotinių medžiagų patekimą į pataisos įstaigos teritoriją.

Kaip rašoma Kalėjimų departamentų pranešime žiniasklaidai, pataisos pareigūnų operacijos metu sulaikyti trys paketai, kuriuos buvo bandoma permesti nuteistiesiems. Juose rasta 16 mobiliojo ryšio telefonų, SIM kortelių ir įkrovimo laidų, taip pat neaiškios kilmės birios medžiagos. Įtariama, kad tai gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 260 str. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) 1 d.

Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Ikiteisminį tyrimą koordinuoja Kauno apylinkės prokuratūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA