Į Aleksoto turgų skubėjo ugniagesiai – įtariamas padegimas | Kas vyksta Kaune

Į Aleksoto turgų skubėjo ugniagesiai – įtariamas padegimas papildyta

Degė Aleksoto turgaus kioskas / Skaitytojos nuotr.

Antradienio popietę specialiosios tarnybos skubėjo į Aleksoto turgavietę, kurioje atvira liepsna degė prekybinis kioskas. Įtariama, kad gaisras buvo sukeltas tyčia, pareigūnai aiškinasi aplinkybes.

Kaip nurodo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Kauno priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo valdybos atstovai, liepos 13 d. apie 16 val. 30 min. buvo pastebėta, kad Kaune, Veiverių g., turgavietės kioske kilo gaisras, į įvykio vietą išvyko specialiosios tarnybos.

Anot pareigūnų, atvykus PGP atlikta žvalgyba, Aleksoto turgavietėje atvira liepsna degė prekybinis kioskas. Kioskas medinis, karkasinis, apkaltas skarda, 5×5 m dydžio, stogas dengtas skardos danga. Gaisro metu sudegė dalis kiosko viduje buvusios vaizdo ir garso aparatūros. Gaisro metu taip pat apdegė šalia stovėjęs kioskas (priklausantis tam pačiam savininkui) 3×3 m dydžio, nuardyta stogo danga 3 m² plote. Išlaužtos abiejų statinių apsauginės žaliuzės.

Policijos pareigūnai įtaria padegimą, nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo. Turtą sugadinęs asmuo baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Papildyta liepos 16 dieną 08.40 val.

Liudininkės teigimu, išsaugoti pavyko tik apie 15 proc. kioske buvusio turto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA