Uždaroma garsios dizainerės parduotuvė: mūsų neįveikė COVID-19, tačiau tai padarė Kauno savivaldybė | Kas vyksta Kaune

Uždaroma garsios dizainerės parduotuvė: mūsų neįveikė COVID-19, tačiau tai padarė Kauno savivaldybė

delfi.lt / Reda Barkauskaitė 2021/07/13 13:34
Diana Vapsvė, Vilniau gatvė / DELFI ir R. Tenio nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Kaune liepos 12-ąją prasidėjo Senamiestyje esančios Vilniaus gatvės kapitalinio remonto darbai. Negana to, visa gatvė bus aklinai uždaryta, tad verslininkai priversti užverti duris. Toks likimas ištiko ir garsios dizainerės Dianos Vapsvės parduotuvę, įsikūrusią Vilniaus g. 70.

„Mūsų Kauno parduotuvės neįveikė Covid-19, tačiau įveikė Kauno savivaldybė. Esame priversti uždaryti savo parduotuvę Vilniaus g. 70, Kaune nuo liepos mėn. 31 d.“, – rašoma oficialiame dizainerės puslapyje.

„Delfi“ susisiekė su UAB „Modi 2” vadovu, Dianos Vapsvės vyru Virginijumi Vapsva. Verslininkas tikino, kad informaciją apie rekonstrukciją sužinojo iš žiniasklaidos likus vos kelioms dienoms iki darbų pradžios – pasiruošti uždarymui įmonė neturėjo galimybių.

„Apie rekonstrukciją sužinojome prieš dvi dienas – informaciją išgirdome per televiziją, paskui perskaitėme spaudoje. Viskas buvo pateikta labai aptakiai – buvo akcentuojama, kad verslininkams reikės kantrybės. Galvojome, kad kažkoks praėjimas iki parduotuvių ar kitų traukos vietų vis tiek bus paliktas, atsiremiant į tai, kaip viskas atrodė, kai buvo rekonstruojama Laisvės alėja, – „Delfi“ sakė V. Vapsva. – Tačiau kitą dieną viename portale pasirodė informacija, kad gatvė bus uždaroma aklinai. Supratome, kad nebegalėsime vykdyti veiklos.“

Verslininkas teigė, kad parduotuvė veiklą vykdo ir internetu, o siuntas galima pasiimti fiziškai atvykus į vietą. Deja, mažiausiai iki naujųjų nebus galima padaryti ir to.

„Pasiskambinome telefonu į įmonę, kuri organizuos visą rekonstrukciją. Jie patvirtino, kad į savo patalpas galėsime patekti tik lydimi statybų vadovo, grubiai tariant – kad neįgriūtume į griovį. Visa rekonstrukcija turėtų trukti iki naujų metų, – kalbėjo pašnekovas. – Konkrečiai toje atkarpoje, kur yra įsikūrusi mūsų parduotuvė, darbai prasidės rugpjūčio 2 dieną.“

Įmonės vadovas tikino bandysiantis tartis su patalpų savininkais – tikisi, kad šie į situaciją pažiūrės geranoriškai ir po naujųjų pavyks tęsti veiklą.

„Problemų pakankamai – ir veikla stoja, ir darbuotojai, kuriuos reikia išsaugoti per tokį ilgą laiką, – sakė įmonės UAB „Modi 2” vadovas. – Apmaudu tai, kad nebuvo jokio įspėjimo. Jei būtų bent prieš kokius tris mėnesius perspėję, būtume galėję kažką pasiplanuoti. O dabar ištiko toks ekstra atvejis.“

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Vilniaus gatvės kapitalinis remontas startavo liepos 12-ąją. Pagrindine senamiesčio gatve nebus galima nei praeiti, nei pravažiuoti iki pat Kalėdų.

Liepos 12 d. pradėta tvarkyti Vilniaus gatvės atkarpa nuo Kauno rotušės iki pat požeminės perėjos. Rugpjūčio 2 d. darbai prasidės ir likusioje jos dalyje anapus Birštono gatvės – nuo požeminės perėjos iki Laisvės alėjos. Žemės judinimo ir komunikacijų darbus stebės archeologai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA