Atsirado „gudresnių“: autostradoje jau trys eismo juostos? | Kas vyksta Kaune

Atsirado „gudresnių“: autostradoje jau trys eismo juostos?

Sekmadienį grįžtančius iš pajūrio autostradoje tradiciškai pasitiko spūstys. Tačiau lėtinti transporto priemonių greitį pasiryžę ne visi – kaunietis įamžino riebų Kelių eismo taisyklių pažeidimą ir pavojingus lenkimo manevrus.

„Ar žinojot, kad Klaipėda-Kaunas autostrada turi tris kelio eismo juostas?” – retoriškai klausė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Sekmadienio vakarą užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip lengvasis automobilis „Audi” dideliu greičiu lenkia kitas transporto priemones iš dešinės pusės, kelkraščiu.

Tokiais veiksmais vairuotojas ne tik sudarė pavojingas situacijas kelyje, bet ir kėlė didelį pavojų savo ir kitų eismo dalyvių saugumui. Reikėtų nepamiršti, kad ne tik sustojimas kelkraštyje, bet ir juo važiavimas autostradoje yra draudžiamas pagal Kelių eismo taisykles.

KET 125 punkte nustatyta, kad „Draudžiama transporto priemonėms (išskyrus dviračius) apvažiuoti ta pačia kryptimi važiuojančias transporto priemones iš dešinės (išskyrus leistiną sukančių į kairę, apsisukančių transporto priemonių apvažiavimą iš dešinės) važiuojant kelkraščiu, lėtėjimo ar greitėjimo juosta. Ta pačia kryptimi lėčiau važiuojančias transporto priemones rekomenduojama apvažiuoti iš kairės“.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 4 d. kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, eismo tvarkos automagistralėse ir greitkeliuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA