Kaune ginti, saugoti ir padėti gyventojams pasižadėjo 16 naujų pareigūnų | Kas vyksta Kaune

Kaune ginti, saugoti ir padėti gyventojams pasižadėjo 16 naujų pareigūnų

Kauno AVPK nuotr.

Liepos 7 d. Kauno Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje po šv. Mišių nuskambėjo ir prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnų gretų prisijungusių 16 jaunuolių priesaikos. Itin simboliška, jog po priesaikų dar dešimčiai ilgamečių darbuotojų už nepriekaištingą tarnybą buvo įteikti apdovanojimai.

Šv. Mišias aukojęs Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Sigitas Bitkauskas pastebėjo, jog šią priesaiką naujieji pareigūnai priimama visa širdimi – jie prisiekia būti ištikimais Lietuvai, gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, negailėti jėgų ginant žmogaus teises ir laisves, visuomenės ir valstybės interesus, sąžiningai atlikti patikėtas pareigas ir visada saugoti gerą vidaus tarnybos sistemos pareigūno vardą.

Po priesaikos naujuosius kolegas pasveikino ir Kauno apskr. VPK viršininkas Mindaugas Baršys. „Labai simboliška, jog šiandien sveikiname ne tik priesaiką davusius ir dirbti pradedančius pareigūnus, bet ir tuos pareigūnus, kurie tarnauja ne vieną dešimtmetį“, – kalbėjo jis. M. Baršys linkėjo pagarbos, supratingumo bei pozityvumo, taip pat, niekada nepamiršti, jog pagrindinė pareigūno misija – padėti žmonėms, kuriems ta pagalba reikalinga. „Tik suvieniję jėgas esame stiprūs“, – pridūrė viršininkas.

Kauno AVPK pareigūnų priesaika / Kauno AVPK nuotr.

Šią savaitę dirbti tyrėju Kauno apskr. VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriuje pradėjęs Dominykas Bražėnas pasakojo, jog jį naujoje darbovietėje sutiko itin šiltai. O ir naujos pareigos jam atrodo labai įdomios bei prasmingos.

„Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad apie šią profesiją svajojau dar vaikystėje, bet šiuo keliu ėjau kryptingai. Po mokyklos rinkausi kariuomenę, o baigęs tarnybą pasukau į policijos pajėgas. Noriu būti arčiau žmonių ir jiems padėti. Labai noriu tapti savo srities specialistu“, – kalbėjo priesaiką davęs pareigūnas. Jam pritarė ir Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyriaus tyrėja Augustė Aleksaitė, kuri taip pat nori padėti kitiems.

„Policijoje dirbu jau tris mėnesius, spėjau apšilti kojas, esu labai patenkinta savo pasirinkimu. Šia profesija susižavėjau dėl sesės, kuri studijavo teisę. Jos stalas buvo nukrautas kodeksais, man taip pat pasidarė įdomu juos skaityti, o vėliau viską aptarti“, – pasakojo Augustė.

Trečiadienį, Valstybės dienos proga, dar daugiau nei pusšimčiui Kauno apskr. VPK pareigūnų įteiktos padėkos, atminimo ženklai bei vardinės dovanos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA