Fiksuoja skaitytojai: ar Kaunui gresia Alytaus katastrofos scenarijus? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: ar Kaunui gresia Alytaus katastrofos scenarijus?

Skaitytojo nuotr.

Garliavoje gyvenantys žmonės atkreipė dėmesį į vieną ratų montavimo įmonę, kurios kieme sukrautos padangos. Gyventojų baimė – galima dar viena baisi padangų degimo katastrofa, kokia įvyko Alytuje 2019 metų spalį.

„Galimai bręsta Alytaus padangų gaisro sumažintas variantas. Garliavos plente įsikūrus ratų montavimo įmonė, šalia palapinė ir aplink ją pilna naudotų padangų, manyčiau 2-3 tūkstančiai“, – apie pastebėtas atliekas pranešė susirūpinęs skaitytojas.

Anot nuotraukas užfiksavusio asmens, taip sudėtos padangos ir šalimais esantis sausos pievos sklypas sudaro didelę tikimybę įvykti katastrofiškam scenarijui.

„Šalia nušienautas sklypas. Užtektų nuorūkos nuo kelio ir sausa žolė netruktų pasiekti padangas. Minėtoje dirbtuvėje nėra net vandentiekio. Šalia didelės įmonės sandėliai ir administracinis pastatas. Įdomu, ar tai atitinka priešgaisrinius ir aplikosauginius reikalavimus?“, – teiravosi vietinis gyventojas.

Primename, kad 2019 metų spalio mėnesį Alytaus padangų perdirbimo įmonėje kilo didžiulis gaisras, kurį didžiulėms ugniagesių pajėgoms pavyko užgesinti tik po 10 įtemptų dienų. 2020 metų rugsėjį gaisro tyrimas buvo užbaigtas, tačiau tikslios priežasties nebuvo nustatyta.

Gaisro padariniai žmonėms ir gamtai buvo milžiniški – Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad gaisro metu į orą išsiskyrė itin didelis kenksmingų medžiagų kiekis, Lietuvos orui padaryta virš 6 mln. eurų žala, taip pat trys Alytaus apskrities gyventojai kreipėsi į gydymo įstaigas dėl apsinuodijimo dujomis.

Dėl aplinkos užterštumo apylinkėse esantiems gyvulininkystės ūkiams buvo uždrausta realizuoti produkciją. 92 pieno ūkiams išmokėtos kompensacijos, iš viso 35 152 eurų.

Anot Kauno priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos budinčio pareigūno, įtartinas įmones dėl atliekų tvarkymo tikrina valdybos tyrėjai, tačiau apie įtartinas įmones ir nesaugiai laikomas atliekas, galinčias sukelti gaisrą galima pranešti elektroniniu paštu kaunas.pgv@vpgt.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA