Gyventojus iš koto verčia ne tik nepakeliami karščiai: į pagalbą skubėjo medikai | Kas vyksta Kaune

Gyventojus iš koto verčia ne tik nepakeliami karščiai: į pagalbą skubėjo medikai

Skaitytojo Mariaus nuotr.

Karščiai toliau kaitina miestą iki nepakeliamo tvankumo, o pilietiški kauniečiai nori priminti, kad šiuo periodu reikia pasirūpinti savo sveikata. Gaivinamą žmogų užfiksavęs gyventojas susirūpino, kad nelaimė galėjo atsitikti dėl kaitros ir norėjo priminti kaip tokių nelaimių reikėtų išvengti. Užfiksuota situacija iš tiesų įvyko dėl neatsakingo svaiginimosi.

„Grįžtant nuo Panemunės šilo, prie nusisukimo link Pažaislio vienuolyno, 3 greitosios suvažiavusios gaivino žmogų ant kelkraščio. Ne avarija, tiesiog gaivino, darė dirbtinį kvėpavimą. Jei tai įvyko dėl karščio, reikia apšviesti žmones, ką daryti, kad nenutiktų kitiems kažkas panašaus“, – rašė įvykį užfiksavęs kaunietis.

Kaip matyti vaizdo įraše, įvykio vietoje darbavosi 2 greitosios pagalbos ekipažai ir ant pėsčiųjų takelio buvo susibūrus žmonių grupelė. Skaitytojas patikslino, kad vaizdo įraše nurodomas laikas gali būti netikslus, nes nebuvo persuktas.

Susisiekus su Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties vyresniąja pamainos gydytoja, ši informavo, kad penktadienį, 21.37 val. buvo gautas pranešimas, kad T. Masiulio gatvėje, nuo kalnelio nusirito vyras, susitrenkė galvą.

Anot gydytojos, atvykę medikai rado stipriai nuo alkoholio ar kitų narkotinių medžiagų apsvaigusį vyrą, taip pat pastebėta ir galvos trauma. Vyras išvežtas į Kauno klinikas.

Kaip apsisaugoti nuo karščio

Nors įvykis nutiko dėl kitų priežasčių, tačiau apie karščio sukeliamas problemas taip pat norime priminti. Termometro stulpeliams besilaikant aukštumose, gyventojai turėtų pasirūpinti savimi ir artimaisiais, nes karščio pasekmės gali baigtis labai liūdnai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai primena, kad pernelyg aukšta aplinkos temperatūra yra žalinga žmonių sveikatai, todėl pataria karštomis dienomis saugoti savo sveikatą.

Karštomis vasaros dienomis gerkite daugiau skysčių, valgykite daugiau vaisių ir daržovių. Stenkitės kūną vėsinti drungnu dušu ar vonia, daugiau laiko praleiskite vėsesnėse patalpose. Per karščius ribokite fizinį aktyvumą. Nepalikite vaikų, gyvūnų uždaruose automobiliuose. Eidami į lauką užsidėkite galvos apdangalą, renkitės laisvais, natūralios medžiagos drabužiais, atviras kūno vietas, lūpas tepkite apsauginiais kremais nuo saulės, nešiokite akinius nuo saulės.

Specialistai taip pat įspėja, kad karštomis dienomis, turėtume būti itin atsargūs ir leisdami laiką prie vandens telkinių. Nors maudynės ir padeda atsigaivinti, tačiau prižiūrėti viens kitą prie vandens yra būtina, nes per karščius fiksuojami dažnesni skendimo atvejai.

Šilumos smūgis – didžiausias pavojus

Kai dėl per didelio karščio sutrinka organizmo temperatūros reguliavimo sistema, žmogus nepakankamai prakaituoja, jo kūno temperatūra tampa pavojingai aukšta, žmogų ištinka šilumos smūgis.

Vienas iš šilumos smūgio simptomų – sausa, įkaitusi arba dėmėta (dėl sutrikusio prakaitavimo) oda. Prilietus žmogaus kūną, jis yra akivaizdžiai karštas, asmuo sunkiai orientuojasi aplinkoje, gali kliedėti ir visiškai arba iš dalies prarasti sąmonę.

Specialistai įspėja, kad pastebėjus šilumos smūgiui būdingus simptomus, būtina nedelsti ir kviesti greitąją pagalbą. Kol atvyks medikai, nukentėjusįjį reikia perkelti į pavėsį, purkšti drungnu vandeniu ar suvynioti į drungną šlapią audinį. Jei žmogus sąmoningas, svarbu kuo greičiau atkurti prarastus organizmo skysčius (duoti atsigerti vėsaus vandens ar arbatos).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA