Vilijampolės gyventojai niršta: kadaise buvęs šaltinis dabar srūva kanalizacija | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės gyventojai niršta: kadaise buvęs šaltinis dabar srūva kanalizacija

Vilijampolėje gyvenantys kauniečiai nežino ko griebtis, iš Sargėnų žemyn į Nerį teka užterštas upelis, o į prašymus patikrinti niekas nereaguoja. Kaunietis piktinasi, nes vietiniai gyventojai tvarko šalimais esančią aplinką, tačiau upelis ne tik atrodo ne kaip, bet ir smarvė jau visai nepakeliama. Aplinkos apsaugos atstovai pradėjo tyrimą.

„Pavargom nuo smarvės ir teršiamo upelio. Kadaise bėgo šaltinio vanduo. Vytenuose, Kaune gyvenantys žmonės ir nauji pristatyti namai viską leidžia į upelį. Nuo viršaus upelis teka tiesiai į Nerį su visom kanalizacijom. Smarvė neįmanoma. Vanduo praktiškai, kaip dumblas ir niekas nesiima jokių veiksmų“, – situaciją nupasakojo kaunietis.

Gyventojus piktina, jog teršiamas upelis niekam nerūpi, nors tiek Tadas tiek šalia gyvenantys kauniečiai stengiasi tvarkyti jo prieigas bei šalia esantį miškelį. Užterštas upelis pridaro bėdų ir per liūtis, kai pasrūva ir neša akmenis ant važiuojamosios dalies.

„Labai gražus upelis ir mišką prižiūrim, bet kas nori tas šika. Per liūtis pastoviai sankryžą užneša akmenys. Nieks nieko netvarko, visiems vienodai“, – apmaudą liejo kaunietis Tadas.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos atsakingi atstovai pakomentavo minėtą užteršto upelio situaciją ir informavo, kad įvykis bus tiriamas.

„Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybai vakar vakare buvo pranešta apie taršą upelyje, Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuvyko į įvykio vietą ir šiuo metu yra atliekamas tyrimas. Iškviesta Aplinkos apsaugos agentūra, paėmė mėginius. Gavus mėginių rezultatus, tyrimas bus tęsiamas“, – teigė aplinkosaugininkai.

Šiemet ir pernai Kauno aplinkos apsaugos inspekcija skundų apie užterštą upelį Vilijampolėje nebuvo gavę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA