Kaunietį papiktino pareigūnų darbas: toks pasipinigavimas tikrai nėra sveikintinas | Kas vyksta Kaune

Kaunietį papiktino pareigūnų darbas: toks pasipinigavimas tikrai nėra sveikintinas

Skaitytojo nuotr.

Pirmadienį Lakūnų plentu vykusį kaunietį papiktino pareigūnų darbas. Vyro teigimu, Lakūnų plento pervažoje traukinys retas reginys, čia stūksančio kelio ženklo „Stop” būtų galima ir nepaisyti, tačiau pažeidėjus tramdo pareigūnai, o jų darbas prilygintas pasipinigavimui.

„Stovi policija pasislėpusi krūmuose prie „Stop” ženklo ir atiminėja teises. Traukinys Lakūnų plente pravažiuoja vieną kartą į savaitę ant 5km/h. Aš suprantu taisykles, bet toks pasipinigavimas iš pareigūnų pusės tikrai nėra sveikintinas…”, – teigė pirmadienį į „Kas vysta Kaune” redakciją nuotrauką atsiuntęs vyras.

Seniau Lakūnų pl. ir geležinkelio bėgių sankirtą žymėdavo tik kelio ženklas „Daugiakelis geležinkelis“, vėliau atsirado ir „Stop“ ženklas. Visgi bėgiai kaip ir gatvės turi paskirtį bei šeimininkus.

Lakūnų pl. pervaža / „Google” nuotr.

Tikėtina, kad „Stop” kelio ženklo atsiradimą paskatino buvusios Kauno aviacijos gamyklos teritorijoje kuriamas Aleksoto inovacijų pramonės parkas. Buvusi karinė teritorija pertvarkoma į pramonės inovacijų zoną, o infrastruktūrinius pokyčius žadama įgyvendinti 30 hektarų plote tarp Europos prospekto ir Lakūnų plento.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad pagal KET 170 punktą, duodamas kelią artėjančiai bėginei transporto priemonei, taip pat tuo atveju, kai važiuoti per geležinkelio pervažą draudžiama, vairuotojas privalo sustoti prieš „Stop“ liniją, kelio ženklą „Stop“, šviesoforą, pakeliamąjį užtvarą, o jeigu jų nėra – ne arčiau kaip 10 m atstumu nuo pirmojo bėgio.

Prieš „Stop“ liniją, kai ji naudojama su kelio ženklu „Stop“, o jeigu jos nėra – prieš minėtą kelio ženklą sustoti privaloma net ir mirksint baltam šviesoforo signalui, t. y. nesant jokių papildomų požymių apie artėjantį traukinį.

Pažeidus šias KET taisykles, pagal LR Administracinių nusižengimų kodeksą, vairuotojų laukia bauda nuo 180 iki 280 eurų su privalomu skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 6 mėnesių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA