Fiksuoja kaunietis: žiūrėkit, kaip „puikiai“ prižiūrima vaikų žaidimų aikštelė | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: žiūrėkit, kaip „puikiai“ prižiūrima vaikų žaidimų aikštelė

Skaitytojo nuotr.

Vaikams žaidimų aikštelės yra puiki priežastis pasitraukti nuo kompiuterio, įkvėpti gryno oro. Tačiau, į kai kurias iš jų kelti kojos nenorėtų net ir patys drąsiausi. Ne kartą apaugusiomis aikštelėmis skundęsi kauniečiai toliau fiksuoja, kaip neprižiūrimos žolės okupavo ir dar vieną.

„O kaip puikai vaikų žaidimų aikštelė prižiūrima“, – sarkastiškai rašė kaunietis atsiuntęs apleistos žaidimų aikštelės nuotrauką.

Anot kauniečio, žolėmis apaugusi žaidimų aikštelė randasi Dainavos mikrorajone, viename Partizanų gatvės kieme. Tiesa, tai yra tik vienas toks pavyzdys, mat netoliese apleistų aikštelių yra daugiau.

„Partizanu g. 212 vidiniame kieme. Nežinau ar kas kreipėsi į administratorių. Ir panašu kad mūsų rajone tai tendencinga. Nes šalia yra ir daugiau tokių“, – pasakoji vyras.

Primename, kad tai ne pirmas kartas, kada kauniečiai skundžiasi prastai prižiūrimomis žaidimo aikštelėmis Dainavos mikrorajone. Tą kartą skundų portalas sulaukė ir iš Gričupio gyventojų.

Bet vaikų žaidimų aikštelės toli gražu ne vienintelė vieta, kur kauniečiai pastebėjo neprižiūrimas žoles. Aukštųjų Šančių gyventojai skundėsi, kad jų rajonas buvo tarsi užmirštas: nebuvo tvarkomos žolėmis apaugusios žaidimų aikštelės, stadionas šalia „Žiburio“ mokyklos ar kitos laisvalaikio erdvės. Kauniečiai taip pat pastebėjo, kad šienauti niekas nesivargino ir rekonstruojamo Ąžuolyno parko.

Apie tai daugiau galite skaityti ČIA.

Pataria ką daryti

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniško, gyventojai, pastebėję ilgai nepjautą žolę kviečiami apie tai pranešti būtent miesto tvarkymo skyriui.

„Kiemuose tai nepjaunama, žolės pjovimą užsako miesto tvarkymo skyrius, tai jeigu žmonės mato, kad jau ta žolė kažkur užbujojo, tai gal tikrai kartais nepastebi specialistai, tai tikrai visada laukiame tokios informacijos, galbūt su nuotraukomis, su lokacija, kur reikia nupjauti ir tada tiesiog duosime užsakymą ir nupjaus tą žolę, jei ten yra vieša erdvė, nes privačiose erdvėse negalime pjauti“, – teigė A. Pakalniškis.

Susisiekti su savivaldybės atstovais galima įvairiose platformose ir „Facebook“ asmeninėmis žinutėmis ir kreiptis tiesiogiai į Miesto tvarkymo skyrių. Pranešti apie nenupjautą žolę galima ir elektroniniu paštu info@kaunas.lt.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA