Šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės dienos proga: dažniau teko kovoti už valstybę, nei džiaugtis laisve | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės dienos proga: dažniau teko kovoti už valstybę, nei džiaugtis laisve

Gitanas Nausėda / LR Prezidentūros nuotr.

Šalies vadovai sveikina piliečius Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo Karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga.

„Mieli Lietuvos žmonės, sveikinu Jus su Valstybės diena! Kiekviena Liepos 6-oji – tai proga naujai atrasti ir įvertinti savo istorinės tradicijos gelmę, atnaujinti įsipareigojimą Lietuvos valstybei.

Prieš 768 metus pasirinkę žengti į Vakarus, iki šiol keliaujame mūsų pirmojo – ir vienintelio – Karaliaus Mindaugo nužymėtu taku. Pasirinkti aiškius vertybinius orientyrus, tvirtai stovėti Vakarų sargyboje, aktyviai veikti artimiausioje kaimynystėje – visa tai tebėra unikali lietuviška lyderystės tradicija.

Tik aiškiai suvokdami savo istorinę misiją, mes galime stiebtis aukštyn kaip Lietuvos piliečiai – modernios Europos valstybės kūrėjai. Todėl kviečiu ir toliau drąsiai žengti ten, kur mus veda svajonės. Nebijokime pralenkti savo laiko. Likime vieningi ir orūs, sutartinai švęskime savo valstybingumą!” – piliečius sveikina prezidentas Gitanas Nausėda.

I. Šimonytė: dažniau teko kovoti už valstybę, nei džiaugtis laisve

„Šiandien švenčiame Lietuvos valstybės dieną. Per visa istoriją mums dažniau teko kovoti už valstybę, nei džiaugtis laisve ir atsakingai patiems spręsti, kurį kelia renkamės. Todėl šiandien tikrai turime pagrindą džiaugtis.

Kiekvienas mūsų esame labai skirtingi, įdomūs ir unikalūs, bet tai anaiptol nereiškia, kad negalime būti vieningi. Skaudžios istorijos pamokos liudija, kad tik susitelkę ir veikdami kartu esame stiprūs ir galime stiprinti savo valstybę. Tikiu, kad noras bendradarbiauti, atvirumas ir pagarba vienas kitam yra raktas į Lietuvą, vardan kurios vienybė gali žydėti gražiausiai.

Švęsdami Valstybės dieną, prisiminkime mūsų tautą vienijančią didingą Lietuvos istoriją ir iš visos širdies visi drauge giedokime Tautišką giesmę. Vardan tos!” – rašoma Ingridos Šimonytės sveikinime.

V. Čmilytė-Nielsen: esame nevienodi, bet vieningi

Lietuvos valstybės diena, švenčiama liepos 6-ąją, tarsi užbaigia pagrindinių valstybinių švenčių ciklą, sveikinime teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Liepos 6-osios, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos, leitmotyvas – Lietuvos integracija į Vakarų civilizaciją. Būtent Mindaugas žengė pirmąjį žingsnį Lietuvos valstybės tarptautinio pripažinimo Europoje link.

Neatsitiktinai sukūrėme tradiciją kiekvieną liepos 6-ąją visiems pasaulio lietuviams drauge sugiedoti Tautišką giesmę. Ši šventė pabrėžia sąryšio svarbą, primena, kad nesame vienui vieni. Kad esame nevienodi, bet vieningi. Kad visada esame kartu su savo artimaisiais ir draugais, protėviais ir ainiais, sąjungininkais ir partneriais”, – sako Seimo pirmininkė.

Jos nuomone, tik toks buvimas kartu šiuolaikiniame pasaulyje leidžia išlikti, eiti pirmyn, tobulėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA