Lietuvos vaikų globėjai Kaune atliko masinį šokį: suvažiavo keliasdešimt autobusų | Kas vyksta Kaune

Lietuvos vaikų globėjai Kaune atliko masinį šokį: suvažiavo keliasdešimt autobusų

Kiekvieną pirmąjį liepos sekmadienį minima vaikų Globėjų dieną. Ta proga visoje Lietuva nuo birželio 29 d. iki liepos 5 d. vykdomos įvairios akcijos, renginiai, konferencijos, o vienu pagrindinių šventės akcentų tapo sąskrydis Kaune. Šventinės savaitės tikslas – supažindinti visuomenę su globa bei padėkoti globėjams už jų svarbų ir kilnų darbą.

Kaune Globėjų savaitės renginiai vyko nuo pirmadienio, o juos šeštadienį vainikavo nacionalinis globėjų festivalis „Vaikai yra vaikai“ S. Darius ir S. Girėno aerodrome – minia globėjų ir vaikų popiet čia atliko masinį šokį. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, iš visos Lietuvos į sąskrydį žmones atvežė apie 40 autobusų.

Pirmadienį Globėjų savaitės pradžia Kaune paskelbta būgnų tratėjimu, su tortu ir prizais atšvęstas 25-asis vaikų gerovės centro „Pastogė“ gimtadienis, o antradienį vyko įvairios sporto rungtynės, karatė ir zumbos šokio pamokos.

Vaikai su globėjais taip pat iškylavo VDU Botanikos sode, lankėsi Marvelės žirgyne ir plaukiojo laivu Nemunu ir Nerimi. Sekmadienį, 12 val., šv. Mišios numatytos šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.

„Tarnyba labai džiaugiasi, kad vyksta tokia didelė iniciatyva Globėjų dienai. Šie metai yra pirmieji, kai Globėjų diena yra švenčiama visą savaitę ir labai džiugu, kad į šią šventę įsitraukė tiek daug savivaldybių ir yra skiriamas toks didelis dėmesys globėjams. Tikimės, kad šventė sudomins visuomenę ir dar daugiau žmonių įsitrauks į globėjų gretas“, – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) pranešime džiaugėsi tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Įvairios akcijos bei renginiai, skirti globėjams – išvykos, piknikai, paskaitos – nuo birželio 28 d. vyko visoje Lietuvoje. Taip pat skirtas didelis dėmesys visuomenei: pasakota apie globą, jos svarbą vaikui, kaip reikšminga yra augti šeimos aplinkoje.

„Visą savaitę su globos centrais keliausime vaikų globos viešinimo keliu ir stengsimės pagerbti ir padėkoti jau globojantiems ar užauginusiems globoje vaikus. Visose savivaldybėse trūksta vaikų globėjų. Savivaldybių, globos centrų darbuotojai nuolat susiduria su beviltiškumu, liūdesiu, pasimetimu nerasdami vaikui jo poreikius atitinkančios globos.

Daugelis globos centrų, nepaisant ypatingos situacijos valstybėje, parodė, jog jiems ypač skauda dėl esamos situacijos ir sukūrė itin svarbias, tikslingas ir efektyvias viešinimo bei pagarbos vaikų globėjams programas“, – aiškino vaikų gerovės ir saugumo didinimui skirto projekto vadovė Rugilė Ladauskienė.

Taip pat šiuo metu šalyje vyksta institucinės globos pertvarka, kurios tikslas – užtikrinti darnią aplinką ir sąlygas kiekvienam augti biologinėje šeimoje, o likusiems be tėvų globos vaikams – globėjų, įtėvių šeimoje ar šeimynoje, gauti bendruomenės pagalbą. Šiam tikslui pasiekti reikalingi globėjai kiekviename mieste, kurie galėtų priimti vaikus pas save ir suteikti jiems jaukią namų aplinką bei šilumą.

Globėjų diena minėta visose Lietuvos apskrityse, daugiau informacijos apie renginius pateikiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA