Už grožio paslaugas jau tenka mokėti daugiau, bet jos ir toliau brangs  | Kas vyksta Kaune

Už grožio paslaugas jau tenka mokėti daugiau, bet jos ir toliau brangs 

BNS 2021/07/02 09:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daliai gyventojų pastebint, kad po karantino smarkiai ūgtelėjo grožio paslaugų kainos, grožio specialistus vienijančios asociacijos vadovės Jolantos Mačiulienės teigimu, vienas kitas grožio salonas galbūt ir galėjo pakoreguoti kainodarą, tačiau tai darė dėl objektyvių priežasčių, penktadienį rašo portalas lrt.lt.

Platformos „Treatwell“, per kurią galima užsiregistruoti grožio paslaugoms, rinkos vadovas Lietuvoje Rytis Rogačius sako, kad „grįžus į darbus kainos tikrai padidėjo“.

„Pokytis pastebimas su daugeliu paslaugų. Plaukų ar nagų paslaugų kainos kai kur išaugo 20 proc. Tokių skaičių buvo galima tikėtis, nes po sunkaus ir nedarbingo karantino visiems reikia atsistoti ant kojų“, – tvirtina jis.

Anot J. Mačiulienės, grožio paslaugų kainų kilimui įtakos turi daugybė veiksnių.

„Kainos yra sukilusios turbūt ne specialiai. Šiandien viskas pasikeitę: pati priemonių logistika jau šiek tiek kitokia, kainos kitokios. Patys tiekėjai sako, kad jiems labai sudėtinga atsivežti prekių, pabrangę degalai – daug dalykų, iš ko susideda pakilusios kainos“, – aiškina ji.

J. Mačiulienė taip pat įspėja, kad grožio paslaugų kainos dar augs brangstant ir dujoms, ir elektrai.

Tuo tarpu finansų analitikas ir Verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas tvirtina, kad grožio paslaugų įkainiai yra linkę stiebtis į viršų, ypač pigiausi.

„Jeigu už kirpimą mokame 40 ar 50 eurų, kaina kartais tikrai nepadidės, bet padidės tų kirpimų, kurie yra 4–5 eurų lygio“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA