Stipri liūtis Kauną aplenkė, bet Zapyškio ne | Kas vyksta Kaune

Stipri liūtis Kauną aplenkė, bet Zapyškio ne

Kauną ketvirtadienio vakarą nuliejo palyginti nestiprus lietus, tačiau Zapyškyje stichija parodė visą jėgą. Prie šv. Jono Krikštytojo bažnyčios susirinkusius į Tarptautinės architektų dienos šventę liūtis permerkė iki siūlelio, o vėjas plėšė laukymėje pastatytas palapines.

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Mantas, matyti didžiuliu greičiu nešamos medžių šakos ir sukiužusios palapinės. Liūties užklupti žmonės ieškojo priebėgos, tačiau sausų Zapyškyje neliko.

Tarptautinės architektų dienos minėjimas prasidėjo geriausių projektų ir Kauno krašto Metų architekto paskelbimu Senamiestyje, o po to šventės dalyviai laivu plaukė į Zapyškį, kur tradiciškai turėjo vykti architektų futbolas, laukė kitos pramogos.

Pagal programą čia buvo suplanuotas Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimas, architektų apdovanojimai, kompozitorės Agnės Matulevičiūtės ir muziko Edvino Kopcevo koncertas šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje.

Kauniečiai socialiniuose tinkluose taip pat įspėja, kad važiuojant nuo Zapyškio link Šakių ant kelio nuvirtę daug medžių, tad vairuotojai turėtų būti atsargūs.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, liepos 2-osios naktį daug kur, o dieną vietomis numatomi trumpi lietūs, kai kur smarkūs, su perkūnija. Temperatūra naktį sieks 14–19, dieną šils iki 24–29 laipsnių.

Liepos 3 d. pietiniuose rajonuose vietomis palis, kai kur su perkūnija. Temperatūra naktį 14–19, dieną 24–29 laipsniai. Liepos 4-osios naktį vietomis, o dieną daug kur numatomas trumpas lietus, vietomis perkūnija. Oras šils iki 13–18, dieną – 23–28 laipsnių.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA