Naujienos Kauno SMK: išleista pirmoji absolventų laida, duris atveria naujas ir modernus pastatas | Kas vyksta Kaune

Naujienos Kauno SMK: išleista pirmoji absolventų laida, duris atveria naujas ir modernus pastatas

Organizatorių nuotr.

Jau šį rudenį Socialinių mokslų kolegija Kaune savo studentus pakvies į naują ir modernų kolegijos pastatą. Šiais metais Kauno SMK jau išleido ir pirmąją savo absolventų laidą – aukštojo mokslo diplomai buvo įteikti 185 studentams, baigusiems vienuolika studijų programų.

Kaune – naujas ir modernus SMK pastatas

Jau ateinančiais mokslo metais Kauno SMK įsikels į naujai pastatytą bei moderniai įrengtą pastatą ir įkurtuves švęs jau savuose naujuose namuose Aleksote. SMK Kauno filialo vadovė Inga Bilinskienė pasakojo, kad į Kauną SMK įžengė prieš trejus metus – tai jauniausias kolegijos filialas.

SMK duris atvers viename gražiausių ir seniausių miesto rajonų Aleksote, kur šalia Kauno Botanikos sodo kolegija įsigijo sklypą su jame esančiu kultūrinio paveldo pastatu.

„Šalia šio pastato sparčiai augantis modernus kolegijos pastatas bus puikiai pritaikytas studijoms ir bendruomeninei veiklai, prisidės prie tvaraus ir šiuolaikiško miesto plėtros, skatins jaunimo, verslo, vietos bendruomenės partnerystę. Tai bus tarsi naujų idėjų avilys“, – pasakojo I. Bilinskienė.

Kai turės savus namus, SMK Kaune tikisi priimti 800-900 naujų studentų kasmet. Sprendimu kurti filialą Kaune ir įsibėgėjančia plėtra šiame didmiestyje džiaugiasi ir SMK kanclerė ir bendrakūrėja Gabija Skučaitė. Anot ilgametės kolegijos vadovės, Kauno filialo idėja gimė neplanuotai, ekspromtu, bet tas entuziazmas, su kuriuo buvo imtasi šio darbo, taip visus įkvėpė, kad, atrodo, augimas jau nebesustabdomas.

„Palankiai susidėliojo laikas, susiformavo puikus kolektyvas, pataikėme ant visiško Kauno miesto renesanso – visi ženklai rodė, kad turime čia būti. Atvažiuodavau ir galvodavau: koks Kaunas gražus, koks žalias, kiek jaunimo, kiek verslo, kiek veiksmo! Dabar jau aiškiai žinau, kad Kaunas yra ta vieta, kur turime būti ir kur turime augti, – įsitikinusi G. Skučaitė. – Turbūt todėl taip greitai įtikėjome ir nusprendėme, kad Kaune turime statyti savo patalpas ir plėstis, dar glaudžiau integruotis į miestą.“

Išleista pirmoji absolventų laida

Šiemet savo diplomus Kaune atsiėmė 185 studentai, studijavę net vienuolika studijų programų. Nuo kolegijos įsikūrimo Kaune SMK studijų programų portfelis pasipildė dar keliomis studijų programomis.

Pernai buvo akredituota Strateginio dizaino studijų programa, o šiais metais rugsėjo mėnesį kolegija kvies studentus rinktis naują Bendrosios praktikos slaugos studijų programą. Jau trečiąjį sezoną SMK Kauno filiale populiariausios yra Kūrybos ir pramogų industrijų, Marketingo ir reklamos kūrimo studijų programos, lyderio pozicijų nuo pat pirmųjų metų neužleidžia Estetinės kosmetologijos studijų programa.

Nuo praeitų metų rugsėjo Socialinių mokslų kolegijoje (SMK) studijos vyksta naujoviškai – studentams dėstytojai žinias perteikia dirbdami pagal SMK sukurtą inovatyvią patirtinio mokymosi metodiką.

Vietoje įprastų paskaitų SMK studentai įgyvendina įvairaus sudėtingumo projektus ir reikiamus įgūdžius bei žinias kaupia atlikdami praktines užduotis ir įveikdami versle iškylančius iššūkius: analizuoja finansinius konkrečių įmonių duomenis, rengia komunikacines kampanijas, organizuoja renginius ar netgi kuria tikrus produktus, savo įmones.

SMK absolventai / Organizatorių nuotr.

SMK direktorė Viktorija Palubinskienė pasakojo, kad studijos kolegijoje visada pirmiausia buvo orientuotos į praktinių kompetencijų ugdymą, darbo vietai reikalingus gebėjimus, taigi nemažai patirtinio ugdymo veiklos SMK vykdavo ir anksčiau. Bet į naująją patirtinio ugdymo metodiką kolegijos dėstytojai sudėjo visą geriausią ilgametę savo patirtį ir visą širdį.

„Siekiame, kad pas mus besimokydami studentai įgytų konkrečių įgūdžių, praktinių gebėjimų. Tad studijose jie gauna ne tik teorinių žinių, bet ir konkrečios darbo patirties. Per paskaitas daug dėmesio yra skiriama  praktinių pavyzdžių analizei: studentai sprendžia praktines situacijas, patys kuria naujas idėjas, inovacijas“, – pasakojo SMK vadovė.

Absolventai puikiai įvertina juos ugdžiusius dėstytojus bei programų vadovus, kurių dėka jie išeina į gyvenimą įgiję neįkainojamos patirties, žinių ir pasitikėjimo savimi.

„Patys geriausi treji metai… Ačiū! Ir tik geriausi atsiliepimai apie kompetentingus ir profesionalius SMK dėstytojus, tokius kaip Saulius Kromalcas, Kęstutis Pužas, Inga Jocienė, Kristina Abrutienė, Rūta Deksnė, Eglė Kazlauskienė, Lina Stumbrienė, Marius Ivanauskas, Lina Paliūlienė, Giedrė Petrilionenė, Ingrida Varanavičė ir žinoma, pati geriausia, rūpestingiausia programos vadovė Edita Gelbūdienė. Taip pat labai džiaugiamės turėję progą visus šiuos metus bendrauti su Kauno filialo vadove Inga Bilinskienė ir studijų proceso vadove Vidmante Stoniene”, – šiltu atsiliepimu apie kolegijos dėstytojus ir vadovus dalinasi šių metų SMK Kauno filialo Marketingo ir reklamos kūrimo studijų programos absolventė Karolina Butavičiūtė.

Šiuo metu Kauno SMK studijų programų pasirinkimas išties platus: būsimieji studentai gali rinktis net iš šešiolikos studijų programų. Studentams siūloma studijuoti Estetinės kosmetologijos, Transporto ir logistikos verslo, Tarptautinio verslo ir komunikacijos, Tarptautinės prekybos ir muitinės logistikos, Kūrybos ir pramogų industrijų, Skaitmeninės komunikacijos, Mados ir stiliaus vadybos, Programavimo ir multimedijų, Kompiuterinių žaidimų ir animacijos, Teisės, Bankininkystės ir investicijų valdymo, Restoranų ir kavinių vadybos, Turizmo ir poilsio, Marketingo ir reklamos kūrimo bei Strateginio dizaino studijų programas.

Visus, besidominčius SMK studijomis, kviečiame susisiekti ir nuo rudens studijas pradėti naujajame SMK pastate Kaune! Pradėk savo SUPERHEROJAUS kelionę SMK: https://www.smk.lt/#registerForm.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA