Aleksote startavo nemokama vaikų techninės kūrybos akademija „Kids go tech“ | Kas vyksta Kaune

Aleksote startavo nemokama vaikų techninės kūrybos akademija „Kids go tech“

Techninės kūrybos akademija „Kids go tech“ / E. Kinaičio nuotr.

Programavimas, robotika, mados ir dizaino technologijos, aviamodeliavimas bei aviasimuliacija,  autosimuliacija, inovatyvių technologijų idėjų kūrimas ir įgyvendinimas bei informacinių technologijų raštingumas – tai net septynios disciplinos, kurias šią vasarą nemokamai galės išbandyti kauniečiai nuo 7 iki 16 metų, užsiregistravę į techninės kūrybos akademiją „Kids go tech“.

„Šios visiškai nemokamos akademijos tikslas – sukurti galimybę techninės kūrybos mokytis visiems vaikams, ypač tiems, kurių tėveliai galbūt ne visada turi galimybių brangesniems būreliams.  Norime jaunuosius talentus sudominti perspektyviausiomis ateities disciplinomis ir suteikti tvirtą pagrindą jų pažinimui ”, –  pasakoja „Kids go tech“ įkūrėjas Arūnas Samochinas.

Lėktuvo valdymo pamoka tikrame simuliatoriuje

„Kids go tech“ akademijos pagrindinis principas – leisti vaikams pažinti pasirinktą discipliną iš kiek įmanoma arčiau, kiek įmonama tiksliau suprantant ateities darbo rinkos poreikius.

„Pavyzdžiui, aviasimuliacijos pamokų metu bus naudojamas avia simuliatorius, kuriuo vaikai galės papilotuoti dvivietį lėktuvą. Toks simuliatorius – jau ne žaidimas, o reali pilotų ruošimo praktika.  Tarkime, net visiems gerai žinomų keleivinių lainerių „Boeing“ pilotai savo karjerą pradeda nuo mažiausio – dviviečio lėktuvo licenzijos, o kad ją gautų, jie taip pat treniruojasi tokiame avia simuliatoriuje.

Techninės kūrybos akademija „Kids go tech“ / E. Kinaičio nuotr.

Šiame simuliatoriuje įgyta patirtis yra nepakartojama ir labai vertinga, todėl esame tikri, kad po tokių „treniruočių“ ne vienas mokinys nuspręs pasukti piloto keliu, –  šypsosi A. Samochinas ir papildo, kad  ne ką mažiau įdomi ir kita tos pačios disciplinos dalis – aviamodeliavimo pamokos. Šių pamokų metu, naudojant 3D printerį, vaikai išmoks tiek susimodeliuoti, tiek atspausdinti, tiek valdyti mini lėktuvo modelį. „Visas procesas nuo pačios pradžios iki rezultato leis išmokti labai skirtingų dalykų ir pajusti, ką galima su įgytomis žiniomis pasiekti“.

Robotų kūrimas

Dar viena disciplina, kurios metu vaikai galės išbandyti visą technologinės kūrybos procesą nuo pradžios iki rezultato – robotika.

„Nuo programinės įrangos  iki roboto „išvaizdos“ bei mechanikos – kartu paliesime visą kelionę iki roboto „gimimo“.  Šiam tikslui pasiekti naudosime specialius robotus, kurie bus valdomi planšetiniais kompiuteriais  – kiekvienas vaikas galės sukurti ir valdyti „savo“ robotą“, – pasakoja A. Samochinas.

Techninės kūrybos akademija „Kids go tech“ / E. Kinaičio nuotr.

„Visa tai – tik dvi disciplinos iš septynių. Kiekviena iš jų – savaip įdomi ir naudinga, kiekviena iš jų suteiks ne tik teorinių žinių, bet ir padės geriau suvokti, kaip atrodo su šiomis disciplinomis susijusi ateities darbo rinka. Šias žinias „Kids go tech“ dalyviams perteiks tikri savo sričių profesionalai: ilgamečiai mokytojai, lakūnai,  programuotojai ir kiti specialistai tiesiogiai dirbantys susijusiose srityse“, – pasinaudoti unikalia nemokama galimybe ragina „Kids go tech“ komanda.

„Kids go tech“ – vienas iš kelių Aleksoto vietos veiklos grupės projektų sukurtų pagal ES struktūrinių fondų lėšas.

Daugiau informacijos rasti ir registruotis galima: www.kidsgotech.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA