Fiksuoja skaitytojai: į Kauną atvykusiai prezidento palydai KET negalioja? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: į Kauną atvykusiai prezidento palydai KET negalioja?

Skaitytojo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje įvykusios FIBA olimpinės atrankos turnyro varžybos į žiūrovų gretas pritraukė ir patį Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėda, tačiau po rungtynių kauniečio pamatytas vaizdas nenudžiugino. Greičiausiai Vadovybės apsaugos tarnybos automobiliai užfiksuoti užblokavę A. Mickevičiaus gatvę, šalia Kauno „Akropolio“.

„Prezidentui KET taisyklės negalioja. Vidury gatvės sustojo pasišnekučiuoti, be jokių skiriamųjų/perspėjimo signalų“, – atkreipė dėmesį kaunietis.

Ar tai tikrai prezidento palyda, nėra aišku, tačiau taip stovėti ir užblokuoti pravažiavimą kitiems automobiliams visais atvejais nėra toleruotinas. Juolab, kad šalimais buvo sustojęs ir policijos pareigūnų ekipažas.

Pagal Kelių eismo taisyklių 150.10 str. stovėti draudžiama ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus, trukdytų įvažiuoti (išvažiuoti) į (iš) stovėjimo aikštelę (-ės), stovėjimo vietą (-os), garažą (-o), kiemą (-o), teritoriją (-os), trukdytų įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudytų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui.

Taip pat, jei netyčia atsitiko taip, kad sustoti teko priverstinai, pagal taisykles, reikia tinkamai pasirūpinti tiek savo, tiek kitų eismo dalyvių saugumu.

Priverstinai sustojęs ten, kur sustoti (stovėti) draudžiama, transporto priemonės vairuotojas privalo įjungti avarinę šviesos signalizaciją, jeigu tokia įrengta, ir (ar) pastatyti avarinio sustojimo ženklą ir kuo skubiau pašalinti transporto priemonę nuo kelio.

Šių taisyklių pažeidimas vairuotojui turėtų užtraukti baudą nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA