Vasarą iškylų krepšys visada nusiteikęs nuotykiams | Kas vyksta Kaune

Vasarą iškylų krepšys visada nusiteikęs nuotykiams

„Nostra“ nuotr.

Mūsų krašte vasara visada per trumpa, todėl norisi nepraleisti nė vienos progos išsimaudyti ežere, paiškylauti su draugais ar bent trumpam ištrūkti iš miesto. Todėl verčiau būti iš anksto pasiruošusiems ir vos tik atsiradus galimybei lėkti į gamtą, iškylauti miesto parke, ištrūkti prie ežero ar į kitą pamėgtą vietelę. O pagauti kiekvieną šiltą saulės spindulį bus paprasčiau, jei pasiruošite „budintį“ iškylų krepšį.

Didelis pledas, ant kurio telpa visi draugai

Iškylų krepšyje garbinga ir svarbi vieta turėtų tekti dideliam ir smagiam pledui, ant kurio galima patogiai išsitiesti ir dar lieka vietos draugui. Toks pledas pravers tiek tingiam poilsiui ant žolės su knyga, tiek spontaniškai suorganizuotoje iškyloje su draugais. Turint iš anksto šiam tikslui skirtą pledą neteks paskutinę minutę prieš išeinant iš namų imti ieškoti „ko nors pasitiesimui“.

Iškylų pledas turėtų būti ne tik didelis, bet ir lengvai prižiūrimas – nesišiaušdamas atlaikyti artimą žolės ar smėlio draugiją, o taip pat puikiai sutarti ir su skalbimo mašina. Kaip tik todėl neapsiriksite Nostra.lt įsigiję didelį ir spalvingą medvilninį pledą. Jis bus pakankamai patvarus, kad sėkmingai tarnautų visą vasarą ir, ne mažiau svarbu, lengvai prižiūrimas. Medvilninį pledą lengvai išskalbsite skalbyklėje, svarbu nepamiršti išdžiovinto pledo kuo greičiau padėti atgal į iškylų krepšį.

Gaivinančioms maudynėms – visada pasiruošę

Vandens pramogos – visada užima aukščiausias pozicijas vasaros džiaugsmų sąraše. Kaip tik todėl verta nepraleisti nė vienos progos atsigaivinti ežere, upėje ar jūroje. Kiek kartų per vasarą tenka giliai atsidusus praleisti progą išsimaudyti vien todėl, kad maudymosi kostiumėlis ir rankšluostis liko namie? Vasarą planai būna nenuspėjami, todėl verčiau visada būti pasiruošus netikėtoms pramogoms. Iš anksto greta iškylų krepšio padėtas paplūdimio rankšluostis ir maudymosi kostiumėlis leis dar greičiau susiruošti bent trumpam ištrūkimui prie ežero.

Iškylos krepšys / „Nostra“ nuotr.

Smagūs užkandžiai sau ir draugui

Kepsninė vargu ar tilps net į patį didžiausią iškylų krepšį. Taip pat nelabai apdairu būtų kaupti kepimui skirtos mėsos bei daržovių atsargas, tačiau tikrai verta turėti bent šiek tiek negendančių užkandžių alkiui numalšinti. Iškylų krepšyje visada atsiras vietos keletui batonėlių, alyvuogių indeliui, įvairiems trapučiams, užtepams ir kitiems ilgai negendantiems užkandžiams, kurių nereikia laikyti šaldytuve.

Tokios atsargos – tikras išsigelbėjimas spontaniškai nusprendus pavakaroti prie ežero ar artimiausiame parke. Turint lengvų užkandžių bus paprasta išvengti stoviniavimo parduotuvių eilėse, o taip pat sulaikys nuo pagundos piktnaudžiauti nei labai gardžiu, nei labai sveiku degalinių meniu.

Estetiškas ir aplinkai draugiškas iškylų inventorius

Kalbant apie maistą, tikrai maloniau valgyti estetiškai patiektą maistą su ne vienkartiniais stalo įrankiais. Peilis, šakutė ir šaukštelis iškylų krepšyje neužims daug vietos, tačiau pravers tiek pasiėmus maisto išsinešimui, tiek prisijungus prie kepsnių vakarėlio. Neverta net minėti, kad toks pasirinkimas taip pat yra tvarus ir tausojantis aplinką.

Dėl šių priežasčių verta turėti bent keletą nedūžtančių, lengvų ir patvarių iškylos lėkščių, dubenėlių bei puodelių. Keletas estetiškų detalių net paprastą pasisėdėjimą ant žolės parke su draugais pavers į šventinį vakarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA