Kauno valstybinėje filharmonijoje numatyta ceremonija atsisveikinti su pernai mirusiu P. Bingeliu | Kas vyksta Kaune

Kauno valstybinėje filharmonijoje numatyta ceremonija atsisveikinti su pernai mirusiu P. Bingeliu

Petras Bingelis / DELFI nuotr.

Liepos 4 ir 5 dienomis Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks atsisveikinimo ceremonija su praeitų metų gruodžio 6 d. netikėtai mus palikusiu profesoriumi, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, Kauno valstybinio choro įkūrėju ir ilgamečiu vadovu, iškiliu visuomenės veikėju, dirigentu Petru Bingeliu. Urna su velionio pelenais bus pašarvota Kauno valstybinės filharmonijos koncertų salėje, regėjusioje ne vieną Maestro meninio triumfo akimirką.

Liepos 4 d., sekmadienį, visi, norintys pagerbti P. Bingelio atminimą ir pareikšti užuojautą jo artimiesiems, laukiami Kauno valstybinėje filharmonijoje nuo 10 iki 20 val.

Nuo 15 val. pagarbą daugiau nei penkiasdešimt metų kolektyvui vadovavusiam Maestro atiduos Kauno valstybinis choras, giedodamas ilgamečio vadovo diriguotas a cappella giesmes ir atlikdamas didingąjį Wolfgango Amadeuso Mozarto Requiem, lydėjusį P. Bingelį per visą jo dirigento karjerą, skelbiama Kauno valstybinės filharmonijos pranešime.

Liepos 5 d., pirmadienį, atsisveikinti su Maestro bus galima nuo 9 iki 11 val., po to laidotuvių procesija išvyks į Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką, kur 12 val. bus laikomos šv. Mišios už P. Bingelio vėlę.

13 val. laidotuvių procesija pajudės į jaukias P. Bingelio gimtojo Mardasavo (Varėnos r.) kaimo kapines. Čia laidotuvių ceremonija planuojama apie 15.30 val. Norintys pagerbti velionį, prašomi tai padaryti vienu baltu gėlės žiedu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA