Peržengta labai svarbi riba: Lietuvoje nebėra nei vienos „raudonos“ savivaldybės | Kas vyksta Kaune

Peržengta labai svarbi riba: Lietuvoje nebėra nei vienos „raudonos“ savivaldybės

Savivaldybių spalvinės zonos / R. Tenio ir "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius ir Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos narys Mindaugas Stankūnas sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook” pasidalijo ne tik svarbia, bet ir džiugia žinia – Lietuvoje pirmą kartą nėra nei vienos „raudonos“ savivaldybės.

„Pirmą kartą Lietuvoje nėra nei vienos „raudonos“ savivaldybės pagal COVID-19 rodiklius!!! O „žaliųjų“ jau ir suskaičiuot sunku“, – rašo profesorius.

Į žaliąją zoną patenka savivaldybės, kuriose sergamumas mažiau kaip 25, o teigiamų tyrimų procentas – mažiau kaip 4 procentų. Į geltonąją zoną patenka savivaldybės, kur sergamumas neviršija 50 atvejų, tačiau teigiamų testų – daugiau kaip 4 proc. arba sergamumas 25–150 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų – mažiau kaip 4 proc.

Raudonai grupei, būtų priskiriamos tos savivaldybės, kuriose sergamumas COVID-19 siektų 50 ir daugiau atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų tyrimų dalis sudarytų 4 proc. ir daugiau, arba sergamumas būtų daugiau nei 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias dvi savaites. Be to, tose savivaldybėje turi būti registruota ne mažiau kaip dešimt atvejų per savaitę, nes mažoms savivaldybėms labai mažas atvejų skaičius gali duoti netinkamą situacijos vertinimą.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad praėjusią parą nustatyta 17 naujų COVID-19 atvejų, mirė vienas žmogus.

Šiuo metu karantinas Lietuvoje dėl koronaviruso pandemijos pratęstas iki birželio 30 d. Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija siūlo ministrui kabinetui netęsti karantino.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA