Savaitgalis atneša ilgai lauktą atokvėpį – karščius skalaus vasarinis lietus | Kas vyksta Kaune

Savaitgalis atneša ilgai lauktą atokvėpį – karščius skalaus vasarinis lietus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuvos orus vėl lems žemesnio slėgio laukas. Po šviesesnio ir sausesnio ryto, įdienojus vėl ims kauptis aukštieji kamuoliniai debesys, o vakarėjant skirtingu laiku, bet daugelyje vietovių vėl pasipils trumpos liūtys su perkūnija, kai kur lis smarkiai, galima kruša.

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, rytiniuose rajonuose perkūniją vietomis lydės škvalas, tikėtini 15–19 m/s gūsiai. Aukščiausia temperatūra šiandien arčiau jūros sieks 23–25, kitur vyraus 26–29 laipsnių šiluma, o rytinio šalies pakraščio vis dar neapleis tropinis oras, tad čia laikysis 30–31 laipsnis karščio.

Šeštadienį Lietuva atsidurs tarpe tolstančio žemesnio slėgio sūkurio ir vakaruose stiprėjančio anticiklono. Naktį, ypač jos pirmoje pusėje, tęsis vakariniai lietūs, todėl trumpai palis dar daugelyje vietovių, daug kur griaudės perkūnija. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo. Perkūnijos metu vietomis galimi stipresni vėjo gūsiai, bet greičiausiai jie jau nebus pavojingi. Temperatūra naktį svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną numatomi nepastoviai debesuoti, popietę vietomis su trumpais lietumis orai. Kai kur griaudės perkūnija. Laikysis vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Oras jau bus gaivesnis, o šiluma labiau lietuviška – apie 22–27 laipsnius.

Sekmadienį mūsų kraštas laikysis tarpe nedidelio anticiklono vakaruose ir ryčiau besisukančio Juodosios jūros ciklono. Naktį vietomis, dieną jau daug kur trumpai palis, bet vyraus nedidelis lietus. Kai kur gali pagrūmoti perkūnija. Vėjas vis dar pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, naktį nestiprus, dieną – apysmarkis. Temperatūra naktį pažemės iki 13–18 laipsnių šilumos, dieną taip pat galėsime ilsėtis po kaitros – prognozuojami 21–26 laipsniai.

Ateinančios savaitės pradžioje lietaus prognozuojama mažiau. Naktys turėtų būti gaivesnės, o dienos – maloniai šiltos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA