Joninių naktį kaunietis užfiksavo keistą reginį: po sprogimo danguje nušvito šviesulys | Kas vyksta Kaune

Joninių naktį kaunietis užfiksavo keistą reginį: po sprogimo danguje nušvito šviesulys

Joninių naktį praūžusi audra dar kartą priminė, jog gamta gali surengti įspūdingą reginį, o tuo pačiu ir pridaryti daug žalos. Vieną daug klausimų iškėlusį reginį kaunietis užfiksavo virš Aleksoto. Danguje po sprogimo atsiradęs neaiškus šviesulys privertė spėlioti, ar debesyse skraido lėktuvai, o galbūt tai retai sutinkamas kamuolinis žaibas.

„Maždaug apie 03:00h sėdėjom balkone atidarytais langais, pasigirdo lyg koks sprogimas, nebuvo labai garsus, bet ir ne per tylus, kad neatkreiptų dėmesio, pažiūrėjus link garso pusės, danguje pasimatė šviesulys“, – istoriją apie užfiksuotą reginį pradėjo kaunietis Romas.

Anot skaitytojo, šviesulys keistai žaižaravo ir keliavo dangumi, po savęs palikdamas baltą takelį, it lėktuvas. Tačiau po kurio laiko jis užgeso ir dingo debesyse.

„Pradėjau filmuoti, kaip šviesulys judėjo danguje, nekeliavo tiesia linija, kai priartinau matosi baltas takelis, panašiai, kaip nuo lėktuvų būna. Po kiek laiko per video matosi, kad šviesulys lyg užgeso, stebint gyvai matėsi, kad kažkas dar toliau judėjo danguje ir vėliau pradingo horizonte“, – pasakojo skaitytojas Romas.

Kaunietis susimąstė, ar šis užfiksuotas reiškinys negalėjo būti kamuolinis žaibas, nes anot jo, anksčiau tokio reiškinio sutikti nebuvo tekę. Skaitytojas iš karto atmetė galimybę, kad tai galėtų būti debesyse besislepiantis mėnulis.

Kamuolinis žaibas, tai elektrinis atmosferos reiškinys. Šis terminas aprašo švytinčius, dažnai sferinius objektus, kurių dydis varijuoja nuo mažiau nei centimetro iki kelių metrų skersmens. Taip pat jie dažnai siejami su perkūnijomis, nors skirtingai nuo įprastų žaibų, kurie trunka vos dalį sekundės, kamuoliniai žaibai pastebėti švytintys daug ilgiau.

Kamuolinis žaibas dažniausiai matomas judantis horizontaliai ir pavėjui, tačiau yra liudijimų, jog buvo pastebėtas judantis vertikaliai, vingiuojančiai ar tokiomis panašiomis trajektorijomis, kaip krintantis medžio lapas, prieš vėją ar tiesiog kyboti ore, teigiama „Vikipedija“ interneto puslapyje apie kamuolinius žaibus. Jis dažniausiai nejautrus aplinkai, tačiau buvo kartais pastebima, jog kamuolinį žaibą traukia namai, automobiliai, žmonės, laidai ar kiti objektai.

Pasiteiravus apie užfiksuotą vaizdą gismeteo.lt atstovų, šie teigė, kad užfiksuotą reiškinį sunku įvertinti, o vykusių renginių kontekste, jų manymu tai galėjo būti užfiksuoti šou atributikos elementai.

„Sunku įvertinti, gal galėjo kas fejerverkus šaudyti ir tokia liekana švytėjo kol užgeso. Vakar tikrai nemažai vaizdų žmonės užfiksavo, kuomet debesyse matėsi šviesuliai, bet pasirodė, kad tai vykusių švenčių atributai: lazeriai, šviesų šou, fejerverkai“, – atsakė jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA