Kaune vėl prakiurs dangus: praneša apie dar vieną pavojingą škvalą | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl prakiurs dangus: praneša apie dar vieną pavojingą škvalą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po praėjusį vakarą Lietuvą skalavusios audros gyventojai vėl sulaukė įspėjamųjų žinučių, apie ketvirtadienio vakarą atslenkančio škvalo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime nurodoma, kad po pietų, pradedant rajonais, Lietuvoje prasidės stipri audra. Daug kur numatoma liūtis su perkūnija, vietomis lis smarkiai – kris kruša. Gali kilti škvalas, vėjo stiprumas sieks 15-20 m/s, kai kur iki 25 m/s.

Audra tęsis ir ateinančios nakties pirmoje pusėje.

Dėl stipraus vėjo tikėtini tolesni elektros tiekimo sutrikimai, įspėjo ESO.

„Bendra situacija dar sudėtinga, liko 3000 namų ūkių po audros per visą Lietuvą: Alytus, Kaunas, vidurio Lietuvoje. Operatyviai gedimai tvarkomi. Taipogi, ruošiamas ir šiai nakčiai. ESO budinčios brigados stebės situaciją ir reaguos.Toks vėjas yra labai didelis – prognozė yra tokia pati kaip ir praėjusią naktį, po kurios be elektros liko apie 5000 namų ūkių. Pati audra ar vėjas nėra baisu, tačiau baisu yra ant elektros linijų krentantys medžiai“, – „Delfi“ kalbėjo ESO atstovas Paulius Kalmantas.

Pastebėjusius ant laidų užvirtusius medžius ar kitokius gedimus, prie jų negalima artintis – apie tai geriausia pranešti telefonu ESO.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad šiandien per Lietuvą lėtai slinks atmosferos frontas. Įdienojus daugės kamuolinių debesų, ypač rytinėje šalies pusėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA