Kelionės laivu iš Kauno į Birštoną – visą vasarą | Kas vyksta Kaune

Kelionės laivu iš Kauno į Birštoną – visą vasarą

Atėjus vasarai sugrįžta ir kauniečių pamėgta pramoga – pasiplaukiojimai laivu. Laivas, gamta, kurortas – trys raktiniai žodžiai, garantuojantys vaizdingą, turiningą ir nepamirštamą sekmadienį. Reguliarūs kruizai laivu į Birštoną bus vykdomi visą vasarą kiekvieną sekmadienį. Bendra kelionės trukmė – 9 valandos, iš jų 4 val. plaukimas laivu, kitos 4 val. praleidžiamos Birštone, ir 1 val. kelionė autobusu.

Apsilankyti Birštone vilioja ne tik kelionė laivu, tačiau ir galimybė, visiškai nemokamai, pasinaudojant Birštono svetingumu, atgauti fizines bei dvasines jėgas.

Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną trunka keturias valandas, tačiau keleiviams laikas neprailgsta, o dažnam keleiviui plaukti norėtųsi ir ilgiau, nes nuostabaus grožio gamta bei Nemuno kilpos keleivius lydi iki pat Birštono. Plaukiant Kauno mariomis atsiveria Pažaislis, Kauno Marių atodangos, Kadagių slėnis, Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė, Nemuno kaimai bei vaizdingi piliakalniai.

Plaukimo metu laive taip pat vyksta gido vedama ekskursinė programa, laive veikia baras. Kruizo keleiviams atvykus į Birštoną organizuojama ekskursija po kurortą, trunkanti kiek ilgiau nei vieną valandą, o vėliau skiriama laisvo laiko kiekvienam atrasti savąjį Birštoną.

Daugelis miesto svečių, taip pat ir kruizo keleivių, užsuka į Birštono centriniame parke įrengtą originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokštą, kurio sienomis tekantis mineralinis vanduo, veikiamas saulės ir vėjo, garuoja savaime ir pačiame bokšte bei 50–80 metrų spinduliu aplink jį leidžia kvėpuoti mineralų prisodrintu oru.

Kruizo keleiviams taip pat užtenka laiko kurorte surengti iškylą, pasivažinėti dviračiais, išmėginti biuvetės mineralinį vandenį, trykštantį iš žemės gelmių, taip pat nuvykti iki Birštono apžvalgos bokšto.

Visos dienos ekskursinė programa ir kelionė laivu sudaryta taip, kad kiekvieną sekmadienį į Birštoną išvyksta dvi grupės. Pirmoji grupė į Birštoną išvyksta laivu, o po visos programos į Kauną grįžta užsakytu autobusu. Antroji grupė ryte į Birštoną išvyksta užsakytu autobusu, tačiau po programos ir laisvo laiko Birštone į Kauną grįžta laivu.

„Nemuno turas“ / Organizatorių nuotr.

Keleiviai dažnai klausia, kurį maršrutą geriau rinktis, tačiau „Nemuno turo“ atstovų atsakymas dažniausiai būna toks pat – skirtumo nėra. Ekskursinės programos vienodos, o Kauno marių bei Nemuno vaizdai išlieka tokie patys tiek plaukiant pirmyn, tiek atgal.

Nei lietingo, nei itin šilto ar tropinio oro keleiviai taip pat neturėtų išsigąsti. Esant itin šiltam orui keleiviams neperkaisti padeda Kauno marių vėsa bei patogūs kondicionuojami autobusai. Lietui lyjant visi keleiviai laive telpa po stogu, o lietus netrukdo grožėtis vaizdais.

Šią vasarą numatytos kelionės laivu datos: birželio 27 dieną, liepos 4, 11, 18, 25 dienomis. Taip pat rugpjūčio 1, 8, 15, 22, 29 dienomis. Kelionės kaina – 23 EUR suaugusiems, 21 EUR vaikams (5-10 m.), senjorams, neįgaliesiems.Bilietai bei dovanų kuponai parduodami internetu www.nemunoturas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA