Įmonės ir organizacijos sulauks 27 mln. eurų paramos | Kas vyksta Kaune

Įmonės ir organizacijos sulauks 27 mln. eurų paramos

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Skatinant įmones ir organizacijas pereiti prie švarios energetikos šiemet iš Klimato kaitos programos skirta 27 mln. eurų.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) pirmadienį paskelbė keturis kvietimus gauti šią paramą, pranešė Aplinkos ministerija.

Paraiškos priimamos, kol pakaks šioms subsidijoms skirtųjų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki gruodžio 31 dienos.

Valstybės ar savivaldybių institucijos ir įstaigos, tradicinės religinės bendruomenės, religinės bendrijos ar centrai ir viešosios įstaigos, kurių savininkė arba dalininkė yra valstybė ar savivaldybė, gali teikti paraiškas įrengti saulės ar vėjo elektrines, įsigyti saulės elektrinės dalį iš saulės elektrinių parko. Kompensacijoms skirta 15 mln. eurų.

Taip pat šiai grupei pareiškėjų, ketinančių pasikeisti iškastinį kurą naudojančius katilus į atsinaujinančius energijos išteklius (AEI) naudojančius įrenginius skirta 2 mln. eurų. Subsidijos dydis siekia iki 80 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Kiti du APVA paskelbti kvietimai skirti įmonėms.

AEI (saulės, vėjo) panaudojimui elektros energijos gamybai – saulės ar vėjo elektrinių arba jų dalies įsigijimui juridinių asmenų poreikiams projektų finansavimo suma siekia 9 mln. eurų.

AEI (biokuro, geoterminės energijos, saulės kolektorių) panaudojimui įmonių poreikiams numatyta 1 mln. eurų. Subsidijos dydis siekia iki 30 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA