Kauniečių pamėgta „Kolegų“ užeiga dabar vilioja ir gardžiais grilio patiekalais | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgta „Kolegų“ užeiga dabar vilioja ir gardžiais grilio patiekalais

„Kolegų“ užeiga / Organizatorių nuotr.

Populiarioji užeiga „Kolegos“ šiltojo sezono metu pietums siūlo itin platų grilio patiekalų asortimentą. Prekybos miestelio „Urmas“ Geltonojoje galerijoje įsikūrusioje maitinimo įstaigoje galima paragauti ypatingai paruoštų viščiukų, šašlykų, šonkaulių, sprandinės, šoninės. Taip pat ir ant grilio keptų įvairių maltinių.

Grilio patiekalus pamėgo iš karto

Nors užeiga dirba nuo 9 iki 18 val. didžiausio lankytojų srauto sulaukia pietų metu. Darbo dienomis čia pietauja daugiausia netoliese įsikūrusių įmonių darbuotojai. O savaitgaliais – prekybos miestelio pirkėjai, atvykę ne tik iš Kauno ar jo apylinkių ar kitų miestų.

„Grilio patiekalus po truputį pradėjome siūlyti dar praeitais metais. Lankytojams jie labai patiko, todėl šiemet atšilus orams jau gerokai išplėtėme šių patiekalų asortimentą.  Tai labai pasiteisino – grilio patiekalai vieni populiariausių tarp pietaujančiųjų. Ypač klientai pamėgo mūsų pagal originalius receptus paruoštus viščiukus ir vištienos bei kiaulienos šašlykus“, – sakė užeigos administratorė Toma Paulauskaitė.

„Kolegų“ užeiga / Organizatorių nuotr.

Nuo šonkaulių iki maltinukų

Grilio kaitroje švelniai apskrudintiems patiekalams ypatingą skonį suteikia specialus grilio meistro Vyto Stipino sukurtas česnakinis padažas, kuriuo patiekalai aptepami prie kepant. O prie patiekalo patiekiamas irgi vietoje tik iš natūralių produktų gaminamas labai gardus BBQ padažas.

„Šiuo metu mūsų valgiaraštyje – amerikietiškas vištienos kepsnys su BBQ padažu, įvairūs maltiniai (paprastas, užkeptas sūriu (vadinamasis nuogas burgeris), įdaryti grybais, sūriu, šonine, maltiniai). Kiaulienos, vištienos šašlykai, šonkauliai, kepta sprandinė, amerikietiškos vištienos šlaunelės, vištienos file. Šašlykus ir viščiukus rasite kasdien, o kiti patiekalai šiek tiek kinta pagal dienos meniu. Viskas patiekiama su pasirinktu garnyru ir daržovėmis“, – pasakojo V. Stipinas.

Ištobulinti tradiciniai receptai

Patyręs „Kolegų“ grilio meistras gerai išmano marinavimo, kepimo, prieskonių parinkimo subtilybes.

„Mano žinių pagrindas šioje srityje paremtas tradicijomis, perimtomis dar iš tėvų. Žinoma, receptus ir mėsos paruošimo būdus per visus tuos metus esu dar labiau ištobulinęs. Bet tie, kas prisimena pirmųjų nepriklausomybės metų skonius – ypač keptų viščiukų, šašlykų – tikrai turėtų juos atpažinti“, – teigė pašnekovas.

„Kolegų“ užeiga / Organizatorių nuotr.

Marinatus, prieskonių mišinius ruošia pats šefas pagal laiko patikrintas proporcijas – jokių paruoštukų.

Kruopščiai parenka mėsą ir anglis

Pasak šefo, patiekalų kokybei labai taip pat svarbu atsirinkti tinkamą mėsą. Ne išimtis ir maltiniai – užeiga pati smulkina mėsą maltiniams, kad ji tikrai būtų kokybiška. Dar vienas labai svarbus akcentas – tinkamos anglys kepimui.

„Nuo anglių labai priklauso galutinis patiekalo skonis ir kvapas. Kepame tik ant beržo anglių, kurias kruopščiai atsirinkome iš kelių tiekėjų“, – pabrėžė grilio meistras.

Žinoma, „Kolegose“ galima rasti ne tik grilio patiekalų. Lankytojų kasdien čia laukia apie 20 skirtingų pasiūlymų. Nuo cepelinų, kepsnių, kotletų iki žuvies, blynų, troškinių. Taip pat pora dienos sriubos pasiūlymų. Prie užeigos populiarumo smarkiai prisideda ir tai, kad čia papietauti galima už labai priimtiną kainą.

„Kolegas“ rasite prekybos miestelio „Urmas“ Geltonosios galerijos 6 salėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA