Karštąjį savaitgalį lietuviai apgulė Palangą: poilsiautojus pasitiko užpildyti paplūdimiai ir pakilusios kainos | Kas vyksta Kaune

Karštąjį savaitgalį lietuviai apgulė Palangą: poilsiautojus pasitiko užpildyti paplūdimiai ir pakilusios kainos

delfi.lt / Mindaugas Milinis 2021/06/20 19:47
DELFI nuotr.

Karštąjį savaitgalį Palangos pliaže nebuvo vietos net obuoliui kur nukristi. Tačiau žmonės vis tiek veržėsi prie jūros, kurioje galėjo atsigaivinti nuo neįprastos kaitros vėsiose bangose.

Palangos gelbėtojai tvirtino, kad šeštadienį paplūdimiuose žmonių buvo tiek, kad prireikus nuvažiuoti į kitą gelbėtojų postą to padaryti buvo neįmanoma dėl ant smėlio sugulusiųjų vasarotojų. Tačiau poilsiautojai elgėsi kultūringai, gelbėti neteko nė vieno.

Kurorto viešbučiai skaičiavo rekordinį užimtumą, kavinės džiaugėsi sulaukusios lankytojų antplūdžio, o patys poilsiautojai fiksavo pakilusias kainas.

Svilinant 32 laipsnių kaitrai poilsiautojų prie jūros netrūko ir sekmadienį. Tiesa, ne visi patekėjus saulei veržėsi prie jūros. Buvo ir tokių, kurie per saulėtekį tik gulėsi miegoti ir pūtė į akį iki pat vidurdienio. Ant suolelio šalia pėsčiųjų tako.

Palygino Palangą su Jūrmala

Gediminas ir Rita iš Šiaulių „Delfi“ prisipažino į Palangą atvažiuojantys kasmet. Tačiau ryškesnių pokyčių nepastebintys.

„Net ir persirengimo kabinos tokios pačios, kaip ir sovietiniais laikais. Paprastai mėgstame atostogauti Latvijos pajūryje, Jūrmaloje, iki kurios iš Šiaulių toks pat atstumas, kaip iki Palangos. Tai Latvijoje net kabinas sugeba pagaminti kitokias. Tačiau šiemet atostogas planavome dar sausį, todėl nebuvo aišku, ar dėl epidemijos galėsime išvykti į užsienį, tai užsisakėme nakvynę Palangoje. Už penkias paras sumokėjome 380 eurų. Manome, kad kaina nėra labai aukšta. Tačiau paslaugos, maistas pastebimai pabrango. Jau galime drąsiai sakyti, kad kokios kainos buvo litais, dabar mokame tiek pat eurų. 7 eurai už alų baruose jau nieko nestebina“, – skaičiavo šiauliečių pora.

Gediminas sakė, kad Latvijoje gultai suteikiami nemokamai.

„Juos galima pasiimti iš kavinės, iš kurios per dieną vis tiek ką nors nuperki. Palangoje už gultus reikia mokėti. Be to, kaimyninėje valstybėje labai daug pramogų vaikams. Palangoje jų tenka ieškoti. Taip pat pastebėjome, kad Latvijoje palei kopas nutiesti mediniai takai, kuriais labai patogu stumti vežimėlius su mažyliais. Palangoje vežimėlius reikia stumti per smėlį, o tai reikalauja labai didelių pastangų. Be to, maisto paplūdimo kavinėse kainos Latvijoje žemesnės nei Palangoje“, – lygino Gediminas.

Gultus ir skėčius nuo saulės netoli centrinės gelbėjimo stoties nuomojantis Sikstas prisipažino, kad šiemet nuoma brangesnė nei pernai: „Šiemet gulto nuomos kaina visai dienai – 7 eurai, skėčio – 6 eurai. Pernai gulto nuoma kainavo 6 eurus“. Anot jo, brangimą lėmė ir paslaugos teikimo nuomos kainos padidėjimas.

Įsigijo sklypą netoli Palangos

Emilis ir Kristina iš Kauno juokiasi iš niurzglių, kurie piktinasi, kad Palangoje labai daug poilsiautojų.

„Juk žino, kur atvažiuoja. Jei nepatinka šurmulys, tegu renkasi kitas poilsio vietas. Mes į Palanga atvažiuojame kasmet. Tačiau šiemet nakvynė nebekainuoja, nes pernai įsigijome sklypelį, kuriame statysime namą. Pernai buvo kelios lietingos dienos, per kurias pasivažinėjome po apylinkes ir nusižiūrėjome 5 arų sklypą už 12 tūkst. eurų.

Šiemet toks sklypelis kainuoja jau 18 tūkst. eurų. Kol kas jame stovi kemperis, kuriame laikinai glaudžiamės. O kitų paslaugų kainų didėjimo nepastebėjome. Parduotuvėse kainos tokios pačios, kaip ir visur, o kavinėse nė kiek ne brangiau nei kavinėse Kauno centre“, – skaičiavo Emilis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA