Svilinanti prognozė: šeštadienį užėjęs +33 laipsnių karštis trauktis neketins | Kas vyksta Kaune

Svilinanti prognozė: šeštadienį užėjęs +33 laipsnių karštis trauktis neketins

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio diena orus lems po truputį tolstantis anticiklonas. Diena vis dar bus saulėta ir sausa. Pūs nestiprus pietryčių krypties vėjas. Įdienojus oras suskubs įkaisti nuo 28 laipsnių šilumos Kuršių nerijoje, daugelyje rajonų vyraus 29–31 laipsnio šiluma, pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose kai kur termometrai rodys 33 laipsnių karštį.

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, po karšto šeštadienio, sekmadienio naktis bus dar mažiau gaivi nei pastarosiomis naktimis. Išliks sausa ir giedra. Dvelks silpnas pietryčių vėjas.

Paryčiais temperatūra pasiskirstys nuo 14 laipsnių smėlingose Varėnos apylinkėse, bei rytiniame šalies pakraštyje iki 19 prie jūros, tik Kuršių nerijoje bus aukštesnė nakties temperatūra, ten išsilaikys apie 21 laipsnį šilumos.

Sekmadienio dieną truputį slėgis ims žemėti. Po vidudienio šalyje praplausk daugiau debesų, bet jie bus nestori ir pavieniai. Antroje dienos pusėje kai kur, didesnė tikimybė Pietryčiuose, trumpai ir negausiai palis, sugriaudės perkūnija.

Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Pasirodęs menkas lietutis menkai ir gaivins bei nesutrukdys orui vėl įkaisti iki 28–33 laipsnių karščio. Šią dieną vėsiausia turėtų būti Kuršių nerijoje, šilčiausia – ties Taurage.

Nauja savaitę taip pat tęsime su besitęsiančia kaitra, pirmomis dienomis oras vietomis kais iki 34 laipsnių, o naktys ir toliau išliks tvankios. Trumpas lietus rodysis tik kai kur, o jį lydės pavienės perkūnijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA