Prie jūros gaivos ieškantys vairuotojai ties Kaunu stringa spūstyse | Kas vyksta Kaune

Prie jūros gaivos ieškantys vairuotojai ties Kaunu stringa spūstyse

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prognozės dėl itin karšto savaitgalio paskatino kauniečius ir kitus gyventojus traukti prie jūros, kur visi tikisi rasti šiek tiek gaivinančios Baltijos vėsos. Deja, keliones penktadienio vakarą apkartina spūstys Kaune, kurios gerokai suintensyvėjo prieš mėnesį, kai mieste buvo uždarytas Kauno pilies žiedas.

Gyventojai pratinasi prie to, kad keliaujant iš darbų namo ar link poilsio vietų, teks pabuvoti spūstyse. Šiuo metu intensyvus eismas persikėlęs į Savanorių prospektą, Utenos ir K. Petrausko gatves, važiuojant link Varnių gatvės, čia spūstys driekiasi nuo vieno rajono iki kito, o kitų maršrutų kauniečiai nelabai ir gali rinktis, nes visomis kryptimis pasitinka intensyvus automobilių eismas.

Ne paslaptis, kad atliekami darbai magistraliniame kelyje Kaunas-Klaipėda, ties Giraite, taip pat stabdo eismo pralaidumą ir dėl to, spūstys driekiasi net kelis kilometrus. Apie apsunkusią atkarpą pranešė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri vairuotojus ragina rinktis alternatyvius maršrutus keliaujant prie jūros.

LAKD atstovai informavo, kad srautai kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda nuolat kinta, tačiau penktadienį piko metu tikimasi, kad srautai viršys 50 tūkst. automobilių per parą.

„Keliaujantiems rekomenduojama rinktis alternatyvius į pajūrį vedančius maršrutus. Pvz. vykstantiems Vilnius–Klaipėda kryptimi, rekomenduojama rinktis kelią per Panevėžį, Musninkus, Jonavą, Kėdainius ar kitus maršrutus, aplenkiant Kauną. Vykstantiems iš Marijampolės Klaipėdos link, galimas maršrutas per Šakius.

Magistralėje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, ties Kaunu, vidutinis paros eismo intensyvumas yra didžiausias Lietuvoje ir siekia daugiau nei 50 tūkst. automobilių per parą.

Masinė avarija ties „Mega“

Kaip informavo kauniečiai, situaciją pablogino ir didelė avarija ties „Mega“, važiuojant kryptimi Klaipėda-Kaunas, čia susidūrė sunkiasvorė ir kelios lengvosios transporto priemonės.

Masinė avarija A1 kelyje / „Kas vyksta Kaune“ „Facebook“ grupės nario Andriaus nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčio pareigūno pirminiais duomenimis, pranešimas gautas 16.52 val., kad Islandijos plente, ties „Mega“ užfiksuotas masinis eismo įvykis. Susidūrė keturios transporto priemonės – sunkiasvoris „Iveco“ ir trys lengvieji automobiliai, tarp kurių „BMW“, „Toyota“ ir „Subaru“ markės transporto priemonės.

Eismo įvykio metu sužalotų asmenų nebuvo ir visi vairuotojai blaivūs. Apgadintos transporto priemonės ir kelio atitvaras. Užimta tik viena eismo juosta, tad kiti automobiliai eismo įvykio vietą apvažiuoja be didesnių rūpesčių.

Savaitgalis bus rekordiškai karštas

Šiluma Kauną lepino jau penktadienį, o kauniečiai rinkosi gaivintis miesto paplūdimiuose. Tiesa, specialistai įspėja, kad būnant tokioje kaitroje privaloma saugotis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis šeštadienio diena visus vilios leisti laiką gamtoje ar prie ežerų. Visą dieną netrukdomai švies saulė, lietaus neprognozuojama. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, bus nestiprus. Skaisti saulė vėl orą noriai įkaitins iki 27–32 laipsnių, Kaune – iki 35 laipsnių karščio. Vėsiausia diena numatoma Kuršių nerijoje, šilčiausia – ties Taurage, Jurbarku.

Sekmadienis didesnių orų permainų neatneš. Lietaus tikimybė šią parą išliks menka. Pūs silpnas pietinių krypčių vėjas. Saulei tekant oras vės iki 15–20 laipsnių šilumos. Dieną sugrįš 27–32 laipsnių karštis. Šią dieną aukščiausios reikšmės tikėtinos ne tik pietvakariuose, bet ir šiauriniuose rajonuose.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA