Skaitytoja: Kauno ligoninėje gulintys pacientai dalyvauja loterijoje | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: Kauno ligoninėje gulintys pacientai dalyvauja loterijoje

LSMU Kauno ligoninės, skaitytojos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė moters nusiskundimas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės maistu. Anot kaunietės, Hipodromo gatvėje esančiame gydymo įstaigos padalinyje pacientams stinga patiekalų, siūloma rinktis ir riboti savo racioną. Ligoninės atstovai teigia, kad tai gryniausia dezinformacija, o žmonės yra maitinami sočiai ir visapusiškai.

„Buvusioje 3-ioje, dabar Kauno ligoninėje, Neurologiniame skyriuje gulintys pacientai dalyvauja loterijoje. Ligoniams turi būti paskirtas maitinimas, bet porcijos kažkur dingsta. Slaugutė atėjusi į palatą klausia, norite sriubos ar omleto? Nes abiejų negausite, kitiems pacientams maisto neliko. Lankymas negalimas, maisto atnešti negalima“, – sunkiai suvokiamą situaciją paišė skaitytoja.

Moteris patikslino gydymo įstaigoje gulinti ne pati, bet jos pažįstamas asmuo esą pabijojo fotografuoti patiekalus, nes dar guli, o slaugė stovėjo arti. Pasak kaunietės, skyriuje gydomi vyresnio amžiaus žmonės, visi mato kas vyksta, bet neturi gudrumo ir įžūlumo tai įamžinti.

„Maistas net kažkieno jau valgytas, – nukąstą batono kriaukšlę, kurios nukandimo aplinkybių portalas nustatyti negali, komentavo skaitytoja. – Ir taip kasdien, kažkam loterija. Gausi ar ne to maisto. Slaugutės po pamainos namo išvyksta su turginiais krepšiais. Aišku, čia reikia tyrimo.“

LSMU Kauno ligoninės vyriausiasis komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patikino, kad apie maisto stygių gydymo įstaigoje negali būti jokios kalbos, tai yra melaginga informacija. Anot S. Tvirbuto, dietos sudaromos taip, kad pacientai gautų visas reikiamas organizmui maistines medžiagas ir kalorijas. Patiekalai gaminami pagal kelias receptūras, priklausomai nuo ligos pobūdžio, bet visada griežtai laikantis reikalavimo, kad pacientai gautų visavertį maitinimą.

„Maistas ruošiamas mūsų profesionalių virėjų savose virtuvėse iš kokybiškų produktų. Skyriuose viešai iškabinti meniu su informacija apie kiekvienos dienos patiekalus ir jų maistinę vertę. Taip pat maisto produktų nustatytomis valandomis kiekvieną dieną gali atvežti namiškiai ir perduoti krepšelius per personalą arba patys, jei atitinka nustatytus ligonių lankymo kriterijus. Ligoninėje, Hipodromo g. 13 padalinyje veikia ir vieša valgykla.

Šiemet man pačiam dėl traumos teko apie mėnesį būti LSMU Kauno ligoninės pacientu. Nors padalinys buvo kitas nei minimas skaitytojos, tačiau maistas ruošiamas pagal tuos pačius bendrus įstaigos dietologų sudaromus receptus. Turėjau tikslą kuo greičiau atgauti jėgas po operacijos ir nesigilinau į gurmaniškas subtilybes. Dienos racionas sudaromas taip, kad paros laikotarpiu ligoniai nepritrūktų visų reikalingų ir naudingų medžiagų organizmui, todėl prašiau namiškių nenešti papildomo maisto.

Ligoninės racionas man padėjo pakeisti ir kai kuriuos mitybos įpročius. Pavyzdžiui, grįžęs į namus ir dabar valgau avižų košę, nors jos nuo vaikystės negalėdavau pakęsti. Taigi galiu užtikrintai tvirtinti, kad patiekalų sudėtis ir kiekis yra geras, ir man padėjo sutvirtėti po nelengvo sveikatai etapo“, – pirmojo asmens patirtimi gerą maitinimą Kauno ligoninėje iliustravo S. Tvirbutas.

Jis pridėjo, kad ligoninės darbuotojai nėra abejingi pacientų gerovei. Jei kyla klausimų dėl mitybos ar personalo darbo, pacientai raginami iškart kreiptis į skyrių vadovus ar įstaigos administraciją, tuomet bus galima situaciją aiškintis objektyviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA