Nemokamos vasaros treniruotės po atviru dangumi sugrįžta į Kauno rajoną | Kas vyksta Kaune

Nemokamos vasaros treniruotės po atviru dangumi sugrįžta į Kauno rajoną

Vasaros treniruotės Kauno rajone / Organizatorių nuotr.

Sveikatingumo ir aktyvios gyvensenos veiklų ieškančius Kauno rajono gyventojus pasiekė džiugi žinia. Nuo birželio mėnesio sugrįžta trečiasis, gyventojų jau pamėgtų, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamų, nemokamų treniruočių po atviru dangumi sezonas. Šiemet Visuomenės sveikatos biuras gyventojus kvies lankyti pilateso, jogos, zumbos ir funkcines treniruotes.

Lankyti treniruotes ir taip paįvairinti vasaros vakarus Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras kviečia visų amžiaus grupių gyventojus. Pirmosios treniruotės prasideda jau birželio 14 d. ir truks tris mėnesius iki rugsėjo 17 d.

„Džiaugiamės, kad po ilgo ir visus išvarginusio karantino laikotarpio, galime po truputį grįžti į įprastą gyvenimo ritmą ir siūlyti gyventojams jų mėgstamas veiklas. Nors karantino metu organizavome įvairaus pobūdžio nuotolinius fizinio aktyvumo užsiėmimus, taip pat susilaukusius didelio dėmesio, visi pasiilgome gyvo bendravimo ir susitikimų.

Todėl šiais metais mankštų poreikis dar labiau išaugo ir vasaros treniruotės bus organizuojamos 11-oje bendruomenių: Akademijoje, Garliavoje, Ilgakiemyje, Karmėlavoje, Lapėse, Neveronyse, Noreikiškėse, Pažėruose, Ringauduose, Vandžiogaloje.“– teigia Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Bendruomenės treniruotes rinkosi pačios

„Esant palankioms oro sąlygoms, treniruotes numatytose vietose profesionalūs ir patyrę sporto treneriai ves du kartus per savaitę. Džiaugiamės Kauno rajono bendruomenių aktyvumu ir įsitraukimu, tad šiemet suteikėme galimybę patiems miestelių gyventojams pasirinkti labiausiai patinkančias treniruotes. Tiesa, nepaisant gyventojų pasirinkimo, visų organizuojamų veiklų nauda – įvairiapusė“, – teigia Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Karolina Klimaitė.

Vasaros treniruotės Kauno rajone / Organizatorių nuotr.

Visuomenės sveikatos specialistės teigimu, treniruočių planas gyventojams siūlomas atsižvelgiant į jų kuriamą naudą. Pilates treniruočių metu gerinamas kūno lankstumas ir sąnarių mobilumas, stiprinami viso kūno raumenys. Jei gyventojai susiduria su nugaros skausmais, pilates treniruotės ilgainiui padeda spręsti ir šias problemas.

„Daugelį metų vyravo nuomonė, kad pilateso treniruotės nėra sudėtingos, todėl jas dažniausiai rinkdavosi moterys. Tačiau pastebime kad vis dažniau šias treniruotes pasirenka ir vyrai, nes pratimų metu dirbama tik su savo kūno svoriu, tad užsiėmimai tinkami skirtingo fizinio pajėgumo asmenims“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Tuo tarpu jogos užsiėmimuose, anot K. Klimaitės, ne tik stiprėja kūnas, bet gerėja ir emocinė sveikata. Pratimų ir specialių kvėpavimo technikų dėka mažėja stresas, įtampa, gerėja miego kokybė. Taip pat dėl užsiėmimų dėka mažėjančių nugaros skausmų, jogą neretai pasirenka žmonės dirbantys sėdimą darbą.

Funkcinių treniruočių metu tobulinamos žmogaus fizinės savybės: jėga, lankstumas, balansas, greitumas, koordinacija ir ištvermė. Visuomenės sveikatos specialistės teigimu, treniruotės pradedamos nuo paprastų pratimų, kurie palaipsniui sunkinami, tad kiekvienas sportuojantysis gali pasirinkti individualiai sau tinkamiausią krūvį.

Vasaros treniruotės Kauno rajone / Organizatorių nuotr.

„Na, o dėl zumbos treniruočių pažadame, kad bus ne tik naudinga, bet ir tikrai linksma. Ar gali būti kitaip, kai skamba Lotynų Amerikos ritmai ir judame šokio žingsneliu? Būtent šios treniruotės labiausiai patiks tiems, kurie nemėgsta mankštintis, tačiau šokant net nepajusite kaip kalorijos tiesiog ištirps“, – teigia Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė.

Pratimus visuomenės sveikatos specialistė bei juos vedantys profesionalūs treneriai rekomenduoja atlikti pagal savo galimybes, o atsiradus net menkiausiems nemaloniems pojūčiams – kreiptis į trenerį. Tėveliai į treniruotes gali atsivesti ir vaikus, tačiau, svarbu pažymėti, jog už jų priežiūrą bus atsakingi patys.

Specialaus pasiruošimo treniruotėms nereikia – svarbiausia dėvėti judesių nevaržančią aprangą, patogią avalynę bei nepamiršti vandens. Į jogos ir pilateso treniruotes prašoma atsinešti kilimėlį.

Treniruotės nemokamos, tačiau reikalinga išankstinė registracija. Daugiau informacijos suteiks Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistė Karolina Klimaitė, telefonu 867155409 arba el. paštu klimaite.karolina@kaunorvsb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA