Su paspirtuku šaligatviu lenkia net motociklą, važiuojantį gatve | Kas vyksta Kaune

Su paspirtuku šaligatviu lenkia net motociklą, važiuojantį gatve papildyta

Orui atšilus, iš garažų ir rūsių kauniečiai traukia įvairias atviras transporto priemones, tarp jų – motociklus ir elektrinius paspirtukus. Du tokie dvirãčiai – vienas kelyje, kitas šaligatvyje – susitiko Petrašiūnuose, judant link T. Masiulio gatvės žiedo. Paspirtukininkas nė kiek neatsiliko nuo apie 60 km/val. važiavusio motociklo.

Nemažai diskusijų sukėlęs vaizdo įrašas vėlų trečiadienio vakarą patalpintas „Facebook“ grupėje „Elektriniai paspirtukai“. Medžiagoje matyti, kaip paspirtukininkas be šalmo ir jokių apsaugų skuodžia R. Kalantos gatvė pėsčiųjų ir dviračių taku. Greta jo gatve važiuojančio motociklo spidometro rodmenys svyruoja tarp 50 ir 60 km/val.

„Kaune rimti vyrai“, – juokėsi vaizdo įrašu pasidalijęs vyras, tačiau komentatoriams paspirtukininko ralis Petrašiūnų šaligatviais pasirodė itin pavojingas.

Žmonės atkreipė dėmesį į apsaugos priemonių stygių – pabrėžė, kad lėkdamas šaligatviu be šalmo, su šortais, elektrinio paspirtuko vairuotojas esą greit taps chirurgų klientu ir organų laukiančiųjų džiaugsmu. Kiti pažymėjo, kad tokiu greičiu paprasčiau būtų važiuoti keliu, ne taku, kas didelio galingumo paspirtukams privaloma remiantis Kelių eismo taisyklėmis (KET).

„Kaip žinome, paspirtukai pagal KET yra transporto priemonės, kurių projektinis greitis siekia iki 25 km/val., o jei daugiau – jie klasifikuojami kaip mopedai arba motociklai ir privalo važiuoti tik gatve. Ar policija imasi priemonių jog tokie „paspirtukai“ šaligatviais nevažinėtų?“ – klausė vaizdo įrašą socialiniame tinkle pastebėjęs skaitytojas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė anksčiau priminė, kad dviratininkai ir paspirtukininkai mišraus eismo takuose privalo duoti kelią pėstiesiems, neturi jiems trukdyti ar kelti pavojaus.

Pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti tik tokiu greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui (3–7 km/val.), paliekant praeiviams pakankamą tarpą iš vieno ar kito šono.

Papildyta birželio 11 dieną 12.20 val.

Anot O. Vaitkevičienės, šįkart vertinant vaizdo įraše matomą „paspirtuką”, jo projekcinį greitį, tikėtina, kad tai transporto priemonė – mopedas.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdyboje dėl minimo atvejo pradėta administracinio nusižengimo teisena.

Jei paaiškėtų, kad tai išties mopedas, jo vairuotojo veika gali būti kvalifikuojama pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. ir užtrauktų jam baudą nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų, o neturinčiam teisės vairuoti transporto priemones asmeniui – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA