Nusprendė: papildomų 616 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių Lietuva nebepirks | Kas vyksta Kaune

Nusprendė: papildomų 616 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių Lietuva nebepirks vakcina netinkama revakcinacijai

BNS 2021/06/07 11:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuva papildomai nebepirks 616 tūkst. „Janssen“ vakcinos dozių, pirmadienį nusprendė Vyriausybė. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatydamas klausimą akcentavo, kad vakcinos Lietuva yra jau rezervavusi pakankamai, o „Janssen“ vakcina nėra tinkama revakcinacijai galvojant apie ateitį.

„Mes jau esame užsirezervavę ir dar 2021 metais Lietuvą iš viso pasieks beveik 700 tūkst. šios vakcinos dozių, ir turint omenyje visą kitą portfelį, ką esame užsakę, mūsų poreikį kaip ir tenkina“, – sakė ministras per Vyriausybės pasitarimą.

Jis pažymėjo, kad ši vakcina „yra tinkama ir imunitetui susidaryti, ir yra labai veiksminga“, bet ne revakcinacijai galvojant apie 2022–2023 metus.

„Žiūrint į ateitį, 2022–2023 metus, duomenys rodo, jei žiūrėsime į naujas viruso atmainas, variacijas, variantus, jei galvosime apie būsimas revakcinacijas, šitos vakcinos platforma nėra tam tinkama“, – pažymėjo ministras.

Išankstinėje sutartyje su farmacijos kompanija „Janssen Pharmaceutica NV“ buvo numatytas papildomų vakcinos nuo COVID-19 ligos dozių pirkimas, tačiau Vyriausybė pirmadienio sprendimo šios galimybės atsisakė.

Vyriausybė jau pritarusi „AstraZeneca“ vakcinos pirkimui – 1,86 mln. dozių, „Janssen Pharmaceutica NV“ – 0,7 mln. dozių, „Sanofi Pasteur & GSK“ – 1,5 mln. dozių, „CureVac“ –1,38 mln. dozių, „Moderna “ – 0,506 mln. dozių, „BioNTech & Pfizer“ – 9,296 mln. dozių, „Novavax“– 0,633 mln. dozių, „Valneva“– 0,372 mln. dozių.

Dalis vakcinų dar nėra registruotos Europos vaistų agentūros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA